Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Belediye Başkanı Sarı: ?Bandırma Belediyesi´nin desteğine minnettarız?

Belediye Başkanı Sarı: ?Bandırma Belediyesi´nin desteğine minnettarız?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ?Bandırma Belediyesi´nin büyük desteği olmasa, Erdek´e hizmet vermekte çok zorlanır, hatta hizmet veremeyiz.

Bu destek nedeniyle Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya minnettarız? dedi.
Sarı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın da katıldığı, Ocaklar Mahallesi´ndeki ?2. Kyzikos Uluslararası Heykel Sempozyumu?nun kapanış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
?Bandırma Belediyesi´nin bu desteğini her platformda söylüyorum ve söyleyeceğim. Dursun başkanım, kendilerinden ne zaman destek istesem, yardım ve desteğini hiç esirgemedi. Erdek ve Bandırma Belediyesi´nin bu dayanışmasının bundan sonra da süreceğine inanıyorum.?
MİRZA: ?BU DÖNEMDE BAŞKANLIK ZOR?
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da konuşmasında, bu dönemde belediye başkanı ve belediye çalışanı olmanın zorluğunun altını çizerken, şu değerlendirmede bulundu:
?Seçimden önce, Balıkesir´in Büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından ilçe belediyelerinin gelirlerinin 2,5 kat artacağı öne sürülüyordu. Ama tam tersi oldu. Bırakın gelirlerimizin artmasını, Büyükşehir Belediyesi´ne gitmesi nedeniyle gelirlerimiz % 40 azaldı. Belediyecilik, bütçe ve para işidir. Büyükşehir´e, iki yılda verdiğimiz para, 100 bin lirayı buldu.?
Başkan Mirza, Büyükşehir Yasası ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında yetki ve sorumluluk kargaşası yaşandığını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli