Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediye Başkanı Sarı:

Belediye Başkanı Sarı:

?Erdek´te susuzluk değil, suyu yönetememe sorunu var?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Erdek´te yaşanan susuzluğu değerlendirirken, ?Erdek´te su sıkıntısı yok. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı BASKİ Genel Müdürlüğü´nün beceriksizliği var? dedi.
Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü´nün(BASKİ), ilçedeki mevcut su kaynaklarını doğru kullanamaması nedeniyle ilçenin, turizm sezonunun ortasında susuzluğa mahkum edildiğini, bu nedenle dışarıdan gelen çok sayıda yazlıkçının, ilçeden kaçarak memleketlerine döndüğünü belirten Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu çeşit hizmetler, mutlaka yerinden yönetilmeli. Su konusu da aynı. Erdek´te yaşanacak bir su sıkıntısına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi mi hemen müdahale edebilir, yoksa Erdek Belediyesi mi? Ama Büyükşehir Belediyesi, para getiren tüm hizmetleri kendisine aldı. Para götüren temizlik işlerini ise ilçe belediyelerine bıraktı. İlimizde, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasında, birçok konuda çift başlılık yaşanıyor. 

Erdek Belediyesi olarak bugüne dek Büyükşehir´e verdiğimiz para 26 milyon lirayı buldu. Büyükşehir´in, Erdek´e getirdiği en küçük bir hizmet yok. İşte otogara bir tabela diktiler, o kadar! Dört yıla yakın süredir görevdeler ama Erdek´e yaptıkları hizmet, 150 lirayı geçmez.?
Büyükşehir statüsüne geçildikten sonra köylerin tüzel kişiliklerinin kaldırılmasının büyük hata olduğuna işaret eden Sarı, ?Eski köy, şimdiki kırsal mahallelerimizde tarım ve hayvancılık bitmek üzere? diye konuştu. Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Belediye Başkanı Sarı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli