Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Belediye Başkanı Sarı:

Belediye Başkanı Sarı:

?Vergi Dairesi ve SSK borcumuz 105 milyon lira?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, belediyenin hâlen Vergi Dairesi ve SSK borçlarının 105 milyon lira olduğunu açıkladı. Diğer borçlarla birlikte toplam borçlarının 150 milyon lirayı bulduğunu vurgulayan Sarı, şunları söyledi:
?Benim dönemimde, benden sonraki belediye yönetimine bırakılan borç toplamı 38 bin liraydı. Benden sonraki yönetim döneminde bu borçlar hızla arttı. Size şöyle bir örnek vermek isterim ki, benden önceki belediye başkanı, 2009 yılında, Kaya Rock için Bandırma´daki bir güvenlik şirketine 669 bin+KDV ödedi. Biz, şu anda buradaki güvenlik için sadece 120 bin lira ödüyoruz.
Burasını üç yıllığına, aylık 180 bin liradan kiraya verdiği halde en küçük bir kira bedeli bile almadı. Ayrıca, 1 milyon dolarlık Kaya Rock´taki ses ve ışık düzeni sistemlerini kullanılamaz duruma getirerek bıraktı. 

Bu sistemlerin yenilenmesi için 250 bin lira harcadık. Geçtiğimiz yaz sezonunda, Kaya Rock´tan 8 milyon lira ciro yaptık. Yine aynı yönetim, Erdek´teki bir şirkete, kamyon, makine kiralama bedeli olarak naylon faturayla yılda 2 milyon lira ödüyordu. Biz ise yine aynı şirkete 400-500 bin lira ödüyoruz. Bizden önceki belediye yönetimi, giderken belediye çalışanlarının altı aylık maaşını da ödemedi. Biz de dört aydır çalışanlarımıza maaş ödeyemedik.?
Sarı, son üç yılda Erdek Belediyesi´nin, 70 milyon liralık gelirinin Büyükşehir Belediyesi´ne gittiğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Belediye Başkanı Sarı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli