Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Belediye Başkanı Mirza: ?Kitap, aydınlığa uzanan yoldur?

Belediye Başkanı Mirza: ?Kitap, aydınlığa uzanan yoldur?

?Kitap Günleri? törenine Erdek Belediye Meclis Üyesi Canan Kırdar da katıldı

Bandırma´da ?Kitap Günleri? törenle başladı.
Bandırma Belediyesi, Bandırma Kaymakamlığı, Balıkesir Valiliği tarafından geçen yıl başlatılan Balıkesir Eğitimi Niteliğini Geliştirme ve İzleme (BENGİ) projesi kapsamında, 02-08 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik kapsamında İstanbul´a giden Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ilk gün kitap imza gününe katılan yazarlar Ahmet Ümit, Mario Levi, Osman Balcıgil, Murat Güloğlu ve Bestami Yazgan ile birlikte İDO´ya ait feribotla Bandırma´ya döndü. Yazarlar, bu arada ?kitaba yolculuk? sloganıyla İstanbul-Bandırma arasında sefer yapan feribottaki yolculara kitaplarını ücretsiz olarak imzalayıp armağan ettiler.
Yazarlar, İDO Bandırma iskelesinde Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar başta olmak üzere kalabalık bir topluluk tarafından, Bandırma Belediyesi bandosu eşliğinde karşılandı.
Ardından, cumhuriyet alanında etkinliğin açılış töreni düzenlendi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun da bir kutlama mesajı gönderdiği etkinliğin açılış töreninde ilk konuşmayı Belediye Başkanı Dursun Mirza yaptı. Kitabın, cehaleti ortadan kaldırıp, aydınlığa yönelttiğine işaret eden Mirza, şunları söyledi:
?Kitap okuyan kişi demokrattır. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinliği geleneksel duruma getireceğiz. Bandırma, barışın, aydınlığın, çağdaş sosyal yaşamın kenti. Bu etkinliğimize gösterdiğiniz bu büyük ilgi memnuniyet verici. Sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Bu arada etkinliğimizi birlikte gerçekleştirdiğimiz kaymakamımıza da teşekkürlerimi sunuyorum.?
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yılmaz, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm´ün ardından Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar konuştu. Yazar, ?BENGİ projesi kapsamında öğrencilerimiz, okullarında her gün 20 dakika kitap okuyor. Geçen yıl ilçemizde bu kapsamda 100 bine yakın kitap okundu. Ben de beş kitap bitirdim? dedi.
Kitap stantlarının kurdelasının kesilmesinin ardından yazarlar, kitaplarını imzaladılar.
Törene CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki de katılırken, törende Erdek Belediyesi´ni CHP´li belediye meclis üyesi Canan Kırdar temsil etti. Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli