Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı

BASKİ´nin,dijital su sayaçlarını sökmesinin suç olduğuna dikkat çekti.

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı BASKİ´nin, Erdek´teki vatandaşların konut ve işyerlerinden, vatandaşlardan izinsiz olarak dijital su sayaçlarını sökmesinin suç olduğuna dikkat çekti. Sarı, şu açıklamayı yaptı:
?Erdek Belediyesi olarak önceki yıllarda yaptığımız dijital sayaç ihalesinde, 5 bin aboneye ulaştıktan sonra ?kalibre merkezi´ kurulması da vardı. Ancak ben, 2009 yılındaki seçimi kaybettikten sonra benden sonraki belediye yönetimi, bu konuyu hiç takip etmedi. Dijital su sayaçları konusunda asıl maliyeti kalibre merkezi oluşturuyor. Yani, sayaç bozulduktan sonra ölçüm hataları ve sayacın yeniden düzenlenmesi işini bu merkez yerine getiriyor. Bu da, yüksek bir maliyeti gerektiriyor.

Bizim, vatandaşa sattığımız dijital su sayaçları sırasında, kalibre merkezi kurulması konusu da vardı ama belirttiğim gibi, bizden sonraki belediye yönetimi, bu konuyla hiç ilgilenmedi. Ancak hâlen BASKİ´nin, konutlardan ve işyerlerinden, eski su sayaçlarını takmak için dijital su sayaçlarını vatandaşlardan izin almadan sökmesi yasalara aykırıdır ve suçtur. Hiçbir kuruluş, hiçbir gerekçeyle vatandaşın satın aldığı bir malı izinsiz söküp götüremez. Bu konuda herkes itiraz edebilir ve dava açabilir. BASKİ, en kötü ihtimalle söktüğü dijital sayacın bedelini, maliyetinden düşerek, parasını geri ödemesi gerekir.?
Haber : Önder Balıkçı



ışık aktaş
14.03.2017 20:16:34
450 lr dijital saatlere ödendi-BBŞB saat paralarını ,peşin geri ödesin.--Bütün yaz zaten yüksek su paraları ödeniyor,.

hasan akdağ
18.03.2017 10:06:48
bizden habersiz parasını bizim ödediğimiz dijital su sayaçlarnı değiştirmek hakları yokturç.ödedigim sayaç parasınıen kısa zamanda geri istiyorum.gerekirse gelince dava açacağım.

  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli