Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı:

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı:

?Biz hukuksuz iş yapmayız?

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ?Biz, hukuka aykırı hiçbir şey yapmayız? dedi. AKP´li belediye meclis üyesi Ceyhun Mırız´ın, ?Kralın Çiftliği?ndeki kaçak yapıların yıkılması konusundaki iddialarını yanıtlayan Sarı, şunları söyledi:
?Belediyeler, görevleri kanunlarla belirlenmiş kamu kurumlarıdır.
Yasa ile belirlenen yetkilerini kullanırlar. Bu yetkilerinin arasında en önemlilerinden biri de imar yapmak, şehirleri imar etmek ve yapılanmayı denetlemektir.
İlçemiz belediyesi de tüm bu yasal zorunlulukları yerine getirmeye çalışmaktadır.
6360 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi ile ilçemiz sınırlarında faaliyet gösteren iki belde belediyesi kapatılmış, ilçemize bağlı 20 köyle birlikte ilçe belediyemize bağlanmıştır.
2014 yerel seçimleri sonrası tüm ilçemizdeki imar planı bütünleştirme çalışmaları başlatılmış ve tamamlanmıştır. Köy ve beldelerde daha önceki döneme ait gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın belediye mücavir alanı dışındaki köylerimizde gerekse belde belediyelerimizce hizmet alanlarında tutulan kaçak yapı tutanakları da birleştirilmek sureti ile keyfi yıkımlar yapılmaması için önce yapan önce yıkılır mantığından hareketle tarih sıraya göre bir yıkım programı hazırlanmış ve encümence onaylanmıştır. Yıkım ihalesi de geçtiğimiz ay yapılmıştır.
Bu program dışına tek bir şartla çıkılmaktadır.
Eğer bir kaçak yapı ciddi bir şikayete tabi olup da belediye yetkililerinin yargılanması söz konusu olursa ancak o zaman yıkım programının dışına çıkılarak şikayete konu yapı yıkım işlemleri başlatılmaktadır.
Bu adaletli, siyasetten ve intikam duygusundan uzak anlayışımız gereğidir.
Belediye meclis üyemiz Ceyhun Mırız, şehir dışında olduğum için başkanlık yapmadığım mecliste gündem dışı söz alarak, kendisine ait kaçak yapıların yıkılması tebligatı ile ilgili konunun siyasi olduğunu ve yıkım uygulamasını kendisini tehdit unsuru olarak kullandığımı iddia etmiş. 

Bu tamamen asılsız ve duygusal bir yaklaşımdır.
Sayın Mırız, hiçbir zaman yasalara uygun hareket etmeyi öğrenmemiş, para gücü ile devlete her şeyi yaptırabileceğine inanmış, adeta hukuk dışılığı meslek edinmiş bir anlayışın temsilcisidir.
Buna rağmen ilçemizde yaptığı yatırımlar nedeni ile tüm belediye başkanları tarafından da idare edilmiştir.
2014 seçimleri sonrası Mırız ailesine ait kaçak yapılmış ?Kralın Çiftliği´ diye bilinen eğlence merkezi Bimer, Cimer ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na şikayet edilmiştir.
Bize başbakanlık konuyu sorunca biz de önce sadece kaçak yapıldığı için mühürleme ve cezai işlem uyguladık. Ruhsat çalışmaları başlamış gibi encümen kararında yıkım kararı almadık?
Ancak ruhsat işlemleri başlatılmadı?
Sonrasında konu ile ilgili müfettiş incelemesine tabi tutulduk. İnceleme sonrasında yıkım kararı almadığımız için belediye çalışanları hakkında tutanak tutuldu.
Bunun üzerine yıkım kararı da almak zorunda kaldık.
Ancak bu da yetmedi.
Şikayetçi, mevzuatı sürekli takip eden biri olsa gerek çok kısa sürede geçtiğimiz mayıs ayında İçişleri Bakanlığı´ndan tekrar bir müfettiş gelerek yıkım işlemini yapmadığımız için hakkımızda suç duyurusunda bulundu.
Yargılanma sürecimiz başlayınca Tarım İl Müdürlüğü´ne bahse konu çiftlikteki hayvanların korumaya alınması, TEDAŞ´a elektriklerin kesilmesi ve büyükşehir belediyesine de bahse konu yıkımın yapılabilmesi için makine talep yazılarını yolladık.
Bu işlemler üzerine sayın Mırız´ın avukatları, idari mahkemeden bir ay yürütmeyi durdurma kararı aldı.
Biz de yıkımı durdurduk.
Ancak geçtiğimiz hafta idari mahkeme belediyemizi haklı bularak yıkımın yapılması doğrultusunda karar verdi.
Birisi kaçak bir bina yapacak!
Para kazanacak!
Adamın hukuk kanun umurunda olmayacak!
Her türlü iyi niyete rağmen ruhsat işlemleri başlatılmayacak.
Kaçak yapı yapmaya devam edecek!
Bu arada belediyeden alacağı için üçüncü kişilere haciz yollayıp belediyenin faal zabıta araçlarını bağlatıp hizmeti engelleyecek!
Yıkımlar yapılmasın diye belediyeyi tehdit edecek!
Kamu personeli, bu adamın yaptığı hukuksuz kaçak işlerden yargılanacak, mahkemelere, hakimlere hesap verecek!
Benim yönetimimdeki Erdek Belediyesi hiç kimseyi tehdit etmez.
İyi niyetine karşın haddini aşanlara, yasalar çerçevesinde gereğini yapar.
İki gündür zabıta araçlarını polise baskı yaparak bağlatan zihniyettir yıkımları durdurmak için belediyeyi tehdit etmeye kalkan!
Erdek Belediyesi, kanun dışına asla çıkmaz mahkeme kararlarını uygular.?
Sarı, Mırız´ın elinde, yıkımın yapılmasına engel bir mahkeme kararı varsa kendisine göndermesini istedi. Haber Merkezi



gürcan yayıkçı
14.07.2017 08:16:11
istanbuldan geçen hafta bir misafirimle Erdeğe girişte Camiyi gösterdim gel burada namaz kılalım dedi gittik kapısında kilit vardı. Caminin kapalı olmasına anlam veremedim.Gerçi orası yaşam bakımından kimselerin olmadığı bir yer neden cami yaptırılmış biraz manidar!!!!. Hayır yapılacaksa Erdek te yazın camiler cemaata Cuma günleri yetişmiyor. Daha merkezi bir yere yaptırılsa halka çok büyük hizmet yapılmış olurdu.

  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli