Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Belediye Başkanı Dursun Mirza: ?Sokak hayvanlarını aşılayıp küpeledikten sonra aldığımız yere bırakmak zorundayız?

Belediye Başkanı Dursun Mirza: ?Sokak hayvanlarını aşılayıp küpeledikten sonra aldığımız yere bırakmak zorundayız?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, sokak hayvanları konusunda düşüncelerini açıklarken, ?Yasa çok açık...

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, sokak hayvanları konusunda düşüncelerini açıklarken, ?Yasa çok açık. İnsanlara zararı olmayan sokak hayvanlarının bakım ve aşılamalarını yaptıktan sonra kulaklarını küpeleyip aldığımız yere bırakmak zorundayız. Hayvanlarla birlikte yaşamaya alışmalıyız? dedi.
Sokak hayvanlarının Bandırma´da artmasının en önemli nedenlerinden birinin de yöre ilçeler olan Manyas, Susurluk, Gönen, Erdek gibi ilçelerden getirilen sokak hayvanlarının ilçeye getirilerek bırakılması olduğuna dikkat çeken Mirza, ?Öyle ki, hatta kulağında, geldiği ilçenin belediyesine ait küpe bulunan köpeklere bile Bandırma´da rastlıyoruz? diye konuştu.
Avrupa´da, sokak hayvanı bulunmamasının, bu ülkelerdeki insanların, hayvanları sahiplenmesine bağlayan Mirza, ?Bizde ne yazık ki böyle bir duyarlılık yok? diye konuştu.
Bilindiği gibi, önceki gün, Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi Müdürü Zerrin Eraydın, okulun bahçesinde bulunan köpeklerinden öğrencilerin korktuğunu belirterek belediyenin, bu hayvanları hayvan barınağına götürmesi gerektiğini öne sürmüştü.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Belediye Başkanı Dursun Mirza
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu