Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fahri Sert, umutlu

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fahri Sert, umutlu

?İyi bir adayla ve hata yapmazsak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ni kazanabiliriz?

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fahri Sert, ?Balıkesir´in Büyükşehir olmasından sonra gelirlerimiz % 50´nin üzerinde azaldı? dedi.
2014 seçimleri öncesinde, AKP Balıkesir Milletvekillerinin, ?Büyükşehir olunca ilçe belediyelerinin gelirleri üç kat artacak. İlçeler uçacak!? şeklinde sözlerle vatandaşları aldattıklarını vurgulayan Sert, şu değerlendirmede bulundu:
?Büyükşehir olduktan sonra Bandırma Belediyesi olarak kaynaktan gelirlerimizde % 30, BASKİ kanalıyla ise % 10 azalma oldu. Yine, su-kanalizasyon, ulaşım, terminal, sebze ve balık hallerimiz ile itfaiyeye de Büyükşehir´in el koymasıyla bu kalemlerden de % 10´un üstünde gelir kaybına uğradık. Bunun karşılığında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden, Bandırma´ya gelen en küçük bir hizmet yok.?
BALPARK UYGULAMASI GENİŞLETİLDİ
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, meclis kararıyla Bandırma´daki İnönü, Kurtuluş, Atatürk ve Ordu caddelerini de kendisine aldığına dikkati çeken Belediye Başkan Yardımcısı Sert, şunları söyledi:
?Şimdi, bu caddelerin yanı sıra Bandırma Belediyesi´ne ait 2. Okul Caddesi, İstiklal Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Kaşif Acar Caddesi, Hal Caddesi ve Bandırma Gar Liman önündeki çeşitli cadde ve yol üstü otoparklarda ücretli otoparka geçtiler. Buna mahkemede itiraz etsek, bu kez, ?Bakın, biz bu otopark gelirlerini Bandırmaspor´a bırakacaktık. Bandırmaspor´u mahkemeye verdiler´ diyecekler. Aslında, bu otoparklardan Bandırmaspor´a ne kadar verecekleri bile belli değil.?
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ´Nİ KAZANMAMIZ SÜRPRİZ OLMAZ?
2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmalarının sürpriz olmayacağına işaret eden Sert, şöyle konuştu:
?Tabii, bu seçimlere daha uzunca bir zaman var. Eski başbakanlarımızdan ve cumhurbaşkanlarımızdan rahmetli Süleyman Demirel, ?Siyasette 24 saat bile çok uzun zamandır´ demişti. Ancak bugünkü ortam ve koşullara bakarsak, şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Eğer iyi bir aday gösterir ve hata yapmazsak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanabiliriz.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli