Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Bekir Coşkun’un hayali gerçeğe dönüştü

Bekir Coşkun’un hayali gerçeğe dönüştü

Bekir Coşkun’un adı verilen kütüphane Ayvalık’ta açıldı.

Bekir Coşkun’un adı verilen kütüphane Ayvalık’ta açıldı. 
Geçtiğimiz yıl Ekim ayında aramızdan ayrılan yazar Bekir Coşkun’un adının sonsuza kadar yaşayacağı kütüphane Ayvalık Cunda (Alibey) Adası’nda hizmete açıldı. 
Açılış öncesi, Andree Coşkun, yazarlar Fatih Portakal, Atilla Köprülüoğlu, Korcan Karar, Ümit Zileli, Gökmen Ulu, Metin Uca ve Atilla Sertel, Bekir Coşkun’un “Sevgiliye” ve “Dövlet” kitaplarını okurlara imzaladı. 
Açılışta ressam Hasan Rastgeldi’nin Bekir Coşkun’un yazılarından yola çıkarak yaptığı resim sergisinin açılışı büyük ilgi çekti. Sözcü gazetesi yazarı Gökmen Ulu’nun seslendirdiği ve Andree Coşkun’un yapımını üstlendiği belgesellerin izlendiği sıralarda salonda duygusal anlar yaşandı ve çok kişi gözyaşlarına hakim olamadı. Sanatçı Aykut Yılmaz, usta yazarın çok sevdiği “Ben Yoruldum Hayat” isimli şarkısını açılışa katılan konuklar ile birlikte söyledi. 
Bekir Coşkun’un eşi Andree Coşkun, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e Bekir Coşkun’un hayalini gerçekleştirdiği için teşekkür etti. 
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de konuşmasında, efsane yazar Bekir Coşkun’un bir Ayvalık sevdalısı olduğunu, yaz aylarını değerli eşi Andree Coşkun ve sevgili köpekleriyle birlikte Cunda'daki evlerinde geçirdiğini, kaybından büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, “Bekir Coşkun’un adı çok sevdiği kitapları ve meslek yaşamında kullandığı eşyalarıyla birlikte yine çok sevdiği Cunda’da yaşayacak.” dedi. 
Açılışa; CHP Balıkesir milletvekilleri Ensar Aytekin, Fikret Şahin, Giresun milletvekili Necati Tığlı, İzmir milletvekili Atilla Sertel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel kalem müdürü Şükran Kütükçü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, belediye meclis üyeleri, Bekir Coşkun dostları ve Ayvalıklı vatandaşlar katıldı. 
Haber Merkezi



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı