Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bekir Coşkun, Paşalimanı´nda yaşanan bir olayı anlattı

Bekir Coşkun, Paşalimanı´nda yaşanan bir olayı anlattı

Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, 24.8.2015 tarihli köşe yazısında, biri kız, üç arkadaşın, geçtiğimiz günlerde, Erdek´e bağlı Paşalimanı Adası´nda yaşadığı olayı anlattı.

Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, 24.8.2015 tarihli köşe yazısında, biri kız, üç arkadaşın, geçtiğimiz günlerde, Erdek´e bağlı Paşalimanı Adası´nda yaşadığı olayı anlattı. Olayı yaşayan kızın ağzından, bu olayı dile getiren Coşkun´un anlattığına göre, adanın bir sahilinde, kalabalık bir haşemalı, çarşaflı kadın grubunun olduğu koya fiber motorlu küçük sandalla yaklaştıkları sırada burada bulunan koydaki kadınların, oradan uzaklaş maları için elleriyle kendilerini uyardıklarını vurgularken, kızın şu anlatımına yer verdi: ?Tek hemcinsleri olduğum için ayağa kalkıp el salladım ve şansımızı
bir başka koyda denemek için uzaklaştık. İkinci koyda da kalabalık bir erkek grubu vardı. Kıyıya yaklaşınca birisi ?Hayırdır, bir önceki koyda bayanları rahatsız etmişsiniz? dediğinde şaşkınlığı yüzünden okunan arkadaşım; öyle bir şey yapmadığımızı, üstelik koyda sadece bayanların olduğunu fark ettiğimiz için oradan uzaklaştığımızı anlattı.
Birkaç saniye sonra teknenin etrafını sardılar. Adamlar bir yandan neden oraya yaklaştığımızı soruyor bir yandan ise cevap vermemize imkan vermeden ardı ardına hakaret ve küfürler sıralıyorlardı. Korkmaya başladığımızda, kendimizi anlatmanın, ya da anlaşılmamızın mümkün olmadığını gören arkadaşım motoru çalıştırmak istedi. Tekneden inmesini istediler. Arkadaşlarımı kollarından denize çekmeye çalışıyorlardı ki arkadaşım, motoru çalıştırmayı başardı.
Oradan hızla uzaklaşırken üçümüz de öyle şaşırmış ve korkmuştuk ki az önce yaşadıklarımızı anlamlandıramayan gözlerle birbirimize bakarak önümüzdeki Balıklı Köyü´ne yanaştık. Biz tekneyi kumsala çekerken, bizden önce tekneden inip çay bahçesine giren arkadaşımız koşarak geri döndü. ?Buraya gelmişler? dediğinde üçümüz bir yandan tekneyi alelacele suya itip üzerine biniyorduk ki artık çok geçti, adamlar yetişmişlerdi.
Suya girip teknemizi tutan adamlardan biri ?Sizi öldüreceğim? diye bağırırken birkaç tanesi de arkadaşlarımı tartaklayıp tekneden aşağı çekmeye çalışıyorlardı. Arkadaşımın gözünden gözlüğünü alıp denize fırlattı birisi. Bu arada arkadaşım motoru çalıştırmayı başarmış olsa da adamlardan üçü tekneye tutunmuş bizimle beraber açılmaya başlamışlardı. İçlerinden birinin gözü öylesine dönmüştü ki motorun dönmekte olan pervanesine ve arkadaşımın ?Abi bacağın parçalanacak? uyarısına aldırış etmeden motoru kavradı. Teknenin hızlanmasıyla içlerinden iki tanesi denize düştü. Diğeri ise düşmek üzereyken motorun benzinle olan bağlantısını koparınca biz de birkaç metre daha ilerleyip denizin ortasında kalakaldık.
Biz tekneyi tekrar çalıştırmaya uğraştığımız sırada sahildeki grup da gittikçe kalabalıklaşıyordu. Sahilde ayaklanan insanların ne dediklerini anlayamasak da bağırış çağırış oldukça artmıştı. Motor ne yaptıysak çalışmıyor, teknede kürek de olmadığından akıntı bizi sahile yaklaştırıyordu???
Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, birilerinin haber vermesiyle jandarmanın gelerek, fiber motorlu sandalın içindekileri, saldırganların elinden kurtardığını, ancak gerçekleşen olay nedeniyle gençlerin, geceleri kabuslar görerek yaşadıklarını vurgularken, yazısını, ?Siz, sadece Türkiye´nin doğusu elden gitti sanıyorsunuz?? diyerek bitirdi.

Haber Merkezi



Nurten yarba Türker
27.08.2015 19:13:27
Yazıyı dikkatle okudum ve doğru.malesef bu güzel ada da 5 köy bulunuyor bunlarda Gençler´in gittikleri Tuzla köyü malesef yobaz insanlarla dolu Balıklı köyü biraz daha iyi ama biz adadaki poyrazlı köyündeyiz burada, Harmanlı , paşalımanı köyü daha modern .Adanın yerlileri genellikle Girit göçmeni Mübadele zamanında Gelmişler fakat bu Tuzla köyü kastamonulularla dolu Köye kimseyi istemezler ve son derece yobazlar ben adaya Poyrazlı Köyüne 23 Yıldır gitmekteyim iskele yani köyün Meydanı´ndan denize gireriz bir sorun yok bu olay gerçekten çok Üzücü 21 Yüzyılda yaşanan bu olayı kınıyor yobazlarada cumhuriyetle yönetilen bir ülkede yaşadıklarını hatırlatıyorum.

gürcan yayıkçı
27.08.2015 22:06:29
Byük bir olasılıkla Tuzla köyünün orada haşemalıların girdiği bir koy var oraya gidip sorun yaşamışlardır. Balıklı köyü son derece kültürl, Atatürkü seven şen şakrak insanların olduğu köydür. maalesef Tuzla tarafı muhafazakarların olduğu biryer.

ahmet yıldız
7.07.2016 15:21:46
anlatılanların kısmen doğruluğu var kısmende abartılar var ben olay ın birebir şahitlerindenim kendim harmanlı köyündenim tuzla köyünde hanımlara ait bir plaj var adalılar bilir lakin karaya yakın bir köy olduğundan tüm adanın hizmetlerini gören gayet dürüst ve yobaz diye hitap edilecek kişiler değildirler yaşam tarzları diğer köyleri tutmayabilir vel hasıl o gün sandala cıkma ve darp olayı yok ağız münakaşası var balıklı muhtarı olayı hal etti ve olay bitti bu şekil yazılar yazıp aynı adada yaşadığımız insanları kücük görmek kastamonulu falan laflarla aşağlamak medeni bir kişiliğe yakışmaz herkesin yaşam biçimine saygı duymak gerekir saygılarımla

turgay küçükdere
14.09.2020 12:36:58
Nurten hanım öncelikle yorumum size yobaz diyorsunuz neye göre diyorsunuz öncelikle onu anlamadım. çocukluğumuz tuzla köyünde geçti memleketim orası her türlü insan var içeni de namaz kılanı da vs örneğin benim ailem 5 vakit namaz kılar ben tatilde sabah akşam içerim adanın her noktasında alkol alırım buna tuzlada dahil ama nedense kimse ağzını açıp birşey söylemez bilip bilmeden milleti yobaz olarak tanımlamak bir insana yakışmıyor.Ortada yapılan yanlış var buna bizde gereken tepkiyi koyuyoruz bir gün denk gelirsek başımızdan geçen olayları anlatırım size siz siz olun kimseyi dışarıdan görünüşü ile yargılamayın

  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli