Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bebek cinayetine müebbet

Bebek cinayetine müebbet

14 Ocak 2016´da, Bandırma mendireğinde, denize bir günlük bebeğini, küçük bir çantanın içinde atarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve ona yardım ettiği öne sürülüp Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu´nda okuyan Esra Özcan(21) ve ikiz kard

14 Ocak 2016´da, Bandırma mendireğinde, denize bir günlük bebeğini, küçük bir çantanın içinde atarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve ona yardım ettiği öne sürülüp Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu´nda okuyan Esra Özcan(21) ve ikiz kardeşi Kübra Özcan´ın(21) karar duruşması yapıldı.

Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi, çocuğun annesi olup tutuklu yargılanan Esra Özcan´a önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdikten sonra bu cezayı müebbet hapse indirdi. Tutuksuz yargılanan ikiz kardeşi Kübra Özcan´a ise önce müebbet cezası veren mahkeme, daha sonra cezayı 14 yıla düşürdü. Öldürüldüğü öne sürülen ve Bandırma´da bir özel hastanede doğan bir günlük bebeğin babası olup tutuksuz yargılanan Cengiz Bilgili ise beraat etti.

Mahkemenin karar duruşmasında son savunmasını yapan Özcan kardeşler, bebeği öldürdüklerini kabul etmeyerek, doğum yerleri olan Biga´nın Sinekçi Köyü´ndeki bir kişinin, kendilerine ve ailesine zarar vereceğini öne sürerek tehdit etmesi üzerine bebeği bu kişiye verdiklerini anlattı. Sanıkların avukatı, savunmasında, öldürüldüğü öne sürülen bebeğin cesedine ulaşılmaması nedeniyle ortada somut hiçbir kanıt olmadığına dikkat çekerek, ?Bir annenin, çocuğunu öldürmesi için akli dengesinin yerinde olmaması gerekir. Bu durumda, sanıkların akli dengelerinin yerinde olup olmadığının doktor raporuyla ortaya konulması gerekir? diye konuştu.

Mahkeme heyeti, bu isteği yerinde bulmayarak karara gitti. Buna göre Yargıtay yolu açık olmak üzere Esra Özcan´a müebbet hapis, Kübra Özcan´a ise 14 yıl ceza verdi.

Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bebek cinayetine müebbet
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli