Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BBP, Sivil Güçler Birliği´nin kapatılmasına öfkeli

BBP, Sivil Güçler Birliği´nin kapatılmasına öfkeli

Büyük Birlik Partisi (BBBP) Balıkesir İl Başkanı Ahmet Cemil Aydoğan, 2010 yılındaki anayasa referandumunda 24 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle kurulan ve FETÖ´nün askeri darbe girişimi sonrasında çıkartılan OHAL Kanunu KHK ile kapatılan Sivi

Büyük Birlik Partisi (BBBP) Balıkesir İl Başkanı Ahmet Cemil Aydoğan, 2010 yılındaki anayasa referandumunda 24 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle kurulan ve FETÖ´nün askeri darbe girişimi sonrasında çıkartılan OHAL Kanunu KHK ile kapatılan Sivil Güçler Birliği Derneği´yle ilgili basın açıklaması yaptı.
Sivil Güçler Birliği Derneği´nin kuruluşunda yer alan isimlerinde katıldığı toplantıda Derneğin eski başkanlarından Hüseyin Yurdakul´da açıklamada bulundu.
2010 yılındaki referandum kapsamında Balıkesir´de faaliyet gösteren 150´yi aşkın STK´nın dönemin AK Parti İl Başkanı Av. Adil Çelik önderliğinde bir araya gelerek oluşturduğu Milli İrade Platformu´nun başarılı işlere imza attığını öne süren BBP İl Başkanı Ahmet Cemil Aydoğan, ?Bu platform çok başarılı olmuş ve dönemin başbakanı hali hazırda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın referandum sonrası Balıkesir ziyaretinde platforma teşekkür etmişti. Anayasa değişikliği için oluşturulan Milli Mutabakat Platformu´nu oluşturan sivil teşekküllerden 24 tanesi bir araya gelerek, daha etkili ve verimli çalışmalar yapmak amacıyla 2011 yılında Sivil Güçler Birliği Derneği´ni kurmuşlardır. Dernek, milli irade fikrini destekleyecek ziyaretler ve çalışmalar yapmıştır. Derneğin binası mobilyası olmamıştır. Dernek, bir çantadaki kuruluş evraklarından ibarettir. Derneğin hiç parası olmamıştır. Dernek hesabında para hareketi sıfırdır. Dernek, 2014 yılında olağan kongresini yapmış olup çalışmalara zaman içerisinde çok katılan olmadığı için 1 Temmuz 2016 yılında kapatma kararı alınarak tasfiye edilmiştir. Derneğin kapatıldığı tarihte 56 üyesi vardı. Bu üyelerden iki tanesi Derneğin 2011 yılındaki kuruluşunda da bulunan FETÖ´cü zihniyete sahip şahıslar olup bu şahıslar 2013 yılında Dernek yönetimine gelerek; dernek çatısı altında çalışmalara katılmayacaklarını söylediler ve 2013 yılında da Derneğin hiçbir çalışmasına katılmamışlardır. Çalışmalara katılmadıkları gerekçesiyle Dernek üyeliğinden ihraç edilmişlerdir. 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden sonra çıkartılan OHAL Kanunu Kararnamesi´yle kapatılan dernekler arasında Sivil Güçler Birliği Derneği de dahil edilmiştir? dedi.
Sivil Güçler Birliği Derneği´nin kapatılmasının ardından dernek üyeleriyle ilgili soruşturma ve tahkikat geçirdiğini ifade eden Aydoğan, ?Dernek içinde yer alan iki milli eğitim bakanlığı memuru 2015 yılında Dernekten istifa etmiş olmalarına rağmen açığa alınmış ve sonrasında yapılan tahkikat sonucunda suçsuz bulunup görevlerine iade edilmişlerdir. Yine bir sağlık memuru çalışanınız Bursa´ya tayin olup giderken 2015 yılında Dernek´ten istifa etmesine rağmen önce açığa alınmış sonra da KHK ile ihraç edilmiştir. Derneğimize üye olan 19 muhtarımızın 17 tanesi halen görevine devam etmektedir. Hakkında memur statüsünde görev yapmalarına rağmen hiçbir suç unsuruna rastlanmaması nedeniyle haklarında hiçbir işlem yapılmamıştır. Yine derneğimize üye olan belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve memurlar haklarında da hiçbir suç unsuruna rastlanmadığı halde haklarında hiçbir işlem yapılmamıştır. Yine derneğimizin kurucusu olan bir üyemiz hakkında hiçbir suç unsuru olmadığından dolayı 2017 yılında iktidar partisine il başkanı yapılmıştır ve halen görevine devam etmektedir. Sivil Güçler Birliği Derneği her zaman milli iradeden yana tavır almıştır. FETÖ´cü vatan hainleri ve işbirlikçileriyle ve onların uzantılarıyla işi olmaz? dedi.
Aydoğan, ?Yetkililerle yaptığımız görüşmeler sonucunda Derneğin kuruluşunda 2 FETÖ´cü şahıs olduğu için kapatıldığı ifade edilmiştir. Bu 2 kişi 2013 yılından beri hiçbir çalışmaya katılmamış olup, bu nedenle dernek üyeliğinden ihraç edilmiştir. Derneğin kuruluşunda yer alan bu iki şahsın derneğin kapatılması için sebep gösterilmesi tam bir skandal değil midir? Bu Dernek Balıkesir´de birilerinin siyasi hesaplaşmalarına ve güç mücadelesine alet edilmiştir. Halende edilmeye devam etmektir? şeklinde konuştu.
Birçok girişime rağmen somut adım atılmadığını kaydeden Aydoğan, ?BBP İl Başkanlığı olarak biz şehrin siyasileri, milletvekilleri ve resmi yetkilileriyle istişare ettik. İstişare ettiğimiz tüm makamlar büyük bir yanlışlık yapılmış diyor. Ancak resmi olarak resmi olarak yanlışın düzeltilmesi konusunda herkes elini taşın altına koymaktan imtina ediyor. Kanaatimizce bu FETÖ´yle yapılan mücadeleyi sulandırmaktır. Yetkililerden isteğimiz bu büyük ayıp düzeltin. Bu konu Cumhurbaşkanımızın kulağına gittiğinde taş üstünde taş bırakmayacağından eminiz. Biz bu yanlışı düzeltecek yetkililerden ve siyasilerden muhatap bulamadığımız için ve mağduriyete uğraşan şahıslardan partimizin mensuplarından da olmasından dolayı konuyu Genel Başkanımız Mustafa Destici´ye arz ettik. Bu büyük ayıbın düzeltilmesi Genel Başkanımızdan önce Balıkesir´deki iktidar partisi yetkililerine ve düzeltilme yetkisindeki resmi makamlara düşmektedir. BBP İl Başkanı olarak kendilerini göreve davet ediyorum? diyerek sözlerine ekledi.
Sivil Güçler Birliği Derneği kurucuları ve başkanları arasında yer alan Hüseyin Yurdakul´da yaptığı açıklamada, ?Bir derneğin kurucusu AK Parti İl Başkanı yapılıyor, aynı derneğin üyesi memuriyetten atılabiliyor. Bu Dernekte bulunan 56 kişiden tüm bilgileri incelenmiş ve bize gelen bilgilere göre iki kişi haricinde sıkıntı yok. Bu iki insan 2010 yılındaki şartlara göre derneğin çatısı altında olan kişiler. Daha öncesinde bunların Türkiye´deki konumunu herkes biliyordu. Bunların gerçek yüzü 17-25 Aralık´tan sonra ortaya çıktı. Biz bu olanları yetkililere söyledik. Şehri yönetenlerin ve siyasilerin hesapları olabilir. Bunu kendi aralarında çözmeleri gerekir. Şahsi hesaplar bunlar ama bundan dolayı mağduriyetler doğmuştur. AK Parti İl yönetiminde üç tane FETÖ´cü çıktı diye AK Parti il teşkilatını mı kapatıyorsunuz? Bir belediyede iki tane FETÖ´cü çıktı diye belediyeye mi kapatıyorsunuz? Biz bunu iki defa gündeme getirdik ve Balıkesir´de bir el Sivil Güçler Birliği´yle ilgili bir takım şeyleri gündeme getiriyor. Bunlardan bir tanesi de 2011 yılında AK Parti Milletvekilli Aday Adaylığında yaptığım konuşmadır. Bu derneğin hiçbir FETÖ´cü faaliyeti yoktu. Biz 2010 yılındaki referandumda ?evet? dedik? şeklinde konuştu. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı