Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BBGD, Gazeteciler Günü´nü kutladı

BBGD, Gazeteciler Günü´nü kutladı

Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği (BBGD Yönetim Kurulu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği (BBGD Yönetim Kurulu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

BBGD Yönetim Kurulu tarafından yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: ?1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi üzerine, 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için gazetelerini 3 gün boyunca yayınlamama kararı aldılar. Bu gelişme karşısında gazeteciler 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla sendika binası önünde toplanarak vilayete kadar bir yürüyüş yaptılar. Gazeteciler patronlarının boykot karşısında ise sendikanın öncülüğünde 11-12-13 Ocak 1961 tarihinde Basın adıyla kendi gazetelerini yayınladılar. O tarihten sonra 10 Ocak çalışan gazeteciler bayramı olarak kutlanmaya başlandı. 1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra ise çalışanların haklarına ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak ?Bayram? olmaktan çıkartıldı ve ?Çalışan Gazeteciler Günü? olarak anılmaya başladı. Oysa yıllar sonra bugün, basın-yayın yaşamına baktığımızda, bu sektörde çalışanların ekonomik ve sosyal hakları kullanılamaz haldedir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nde, başta çalışanlar olmak üzere basının sorunları dile getirilir, anlatılır, tartışılır. Elbette gazeteciler bilgilendiriyor, bilinçlendiriyor, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışıyor. Gazeteciler işsizlik, tutukluluk, sendikasızlık sorunlarıyla, yasalarda basın ve düşünce özgürlüklerini engelleyen maddelerle karşı karşıyadır. Bizler gazeteciler olarak sorumluluklarımız, her zaman sorunlarımızdan önce gelmiştir. Yaygın basın gibi yerel basının sorunları daha da ağırlaşmaktadır. Gelişen teknolojinin yanı sıra, iletişim araçlarının hızla çok çeşitlilik kazanması çalışan gazeteciler kadar, basın kuruluşlarını da etkilemektedir. Her şeye rağmen Balıkesir basını, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü savunarak, sorunlarını diyalog ve hoşgörü ortamıyla çözüleceği inancındadır. Tüm Basın Çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Günü´nü kutluyor ve başarılar diliyoruz.? 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli