Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BBB Başkanı Yılmaz’dan dobra dobra açıklamalar

BBB Başkanı Yılmaz’dan dobra dobra açıklamalar

Balıkesir Büyükşehir Belediye(BBB) Başkanı Yücel Yılmaz, “Kendimi başarılı görüyorum. 7 ay sonra yapılacak yerel seçimde yine aday olacağım” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye(BBB) Başkanı Yücel Yılmaz, “Kendimi başarılı görüyorum. 7 ay sonra yapılacak yerel seçimde yine aday olacağım” dedi.
BELEDİYE BAŞKANI KOLAY YETİŞMİYOR
Daha önce 5 yıl Karesi Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini belirten Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:
“Yaklaşık 9 yıldır belediye başkanıyım. Belediye başkanlığı büyük sorumluluk gerektiriyor. Görev yaptığı şehre çok zaman harcamalı. İnsan, kendisiyle de barışık olmalı. Göreve başlar başlamaz, ilimizdeki 20 ilçenin belediye başkanı stratejik toplantılar yaptım. O ilçelerin acil ihtiyaçlarını birlikte belirledik. Seçim öncesinde programıma aldığım ve söz verdiğim yatırım ve hizmetlerin yüzde 87’sini tamamladım. Daha da başarılı olabilir miydik? Elbette. Ama her şeyi bütçeniz belirliyor. Bu arada yaklaşık 2 yıllık Covid-19 dönemindeki olumsuzlukları da düşünmek gerekiyor. Bu dönemde ekonomik kısıntılar yaşadık. Tabii ki, belediye başkanlığı döneminde hükümetten de yeterince destek aldık.”
BÜYÜKŞEHİR MEDENİYET PROJESİDİR
Balıkesir ili ve ilçelerine önemli hizmetler verip, yatırımlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Yılmaz, şunları söyledi:
“Balıkesir, Büyükşehir olmayla çok geç tanıştı. Bu da Balıkesir’in hizmette zaman kaybına yol açtı. Çünkü Büyükşehir bir medeniyet projesidir. Bu zaman kaybını önlemek için çok çalıştık ve çalışıyoruz. Bandırma ve Gönen belediyelerinin dışında, diğer ilçelerin belediyeleri ile uyum içinde çalıştığımızı söylemek isterim. Son dönemlerde, Erdek’e de önemli hizmetler veriyor ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bundan önceki Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, bize karşı ‘yüz yüze iyi olalım ama Ak Parti’ye Erdek’te iş yaptırmam’ anlayışı içindeydi. Sonuç almaya endeksli bir hizmet anlayışı içindeyim. Bu bağlamda Edremit, Ayvalık ve Burhaniye’ye de önemli hizmetlerde bulunup, yatırımlar yaptık. Bandırma Belediyesi’nin önceki başkanı Dursun Mirza ile zaman zaman bağrışır ve çatışırdık. Ama sonuç da alırdık. Şimdiki başkan Tolga Tosun, Bandırma ile ilgili gerçekleştirmek istediğimiz projeler konusunda ne yazık ki irade ortaya koyamıyor ve çevresinin etkisi altında kalınca sonuç alamıyoruz.
Ben, lise öğrenimimi Bandırma’da gerçekleştirdim, askerliğimi Bandırma’da yaptım. Buna bağlı olarak Bandırma ile duygusal bağım var.”
1/5.000’LİK PLANLAR
Bandırma’nın yıllardır beklediği 1/5.000’lik planların çok daha önce yapılması gerektiğinin altını çizen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şöyle konuştu:
“Bu planlar çok daha önce yapılmalıydı. Şimdi ise yasa ve yönetmelikler çok değişti. Örneğin zeytin yasası, kıyı-kenar yasası, tarım ve toprak yasası yürürlükte. Toprak bazlı, toprak analizli incelemeler yapılıyor. Şehrin beklentileri ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın konuya bakış açısı çok farklı. Bu arada yetkili makamlar, Bandırma’nın nüfus artışının çok fazla olmadığı ve bu yeni planlara şu sırada fazla ihtiyacı olmadığı görüşünde. Bu durum da 1/5.000’lik planların yapılmasını zorlaştırıyor.”
AHMET AKIN VE BAŞKANLIK İDDİASI
Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP) yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddiaları konusunda da şu değerlendirmede bulundu:
“Belediye başkanlığı bir nasip işi. Ahmet Akın, iyi bir siyasi figür. Halkla barışık. Ancak icracı mı? Sonuç alabilir mi? Balıkesir’e, merkezi siyasi iktidardan yatırım getirebilir mi? Bunu bilmiyoruz. Bu arada Bakan olmayı düşündü. Bakan da olamadı, milletvekili de. Belediye başkanlarının sonuç alacak bir profile sahip olması gerekir.”
BANDIRMA İL OLMAYI HAK EDİYOR AMA
Bandırma’yı önemsediğini ve çok önceleri il olmayı hak ettiğini vurgulayan Yücel Yılmaz, şunları aktardı:
“Böyle bir ihtimal olursa Bandırma’nın il olmasını desteklerim. Ama şunu da unutmamak gerekir. Bir ilçe il olurken, o bölgedeki Büyükşehir’in bütünlüğünü bozmamalı. Bunun son örneğini Yalova’nın il olması sırasında yaşamıştık.”
Haber Merkezi 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı