Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Bayraktar; Balıkçılara ürünü bol bereketli sezon diledi

Bayraktar; Balıkçılara ürünü bol bereketli sezon diledi

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, balıkçılara ürünü bol bereketli sezon temennisinde bulundu.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, balıkçılara ürünü bol bereketli sezon temennisinde bulundu.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, denizlerde av yasağının sona ermesi nedeniyle, bütün balıkçılarımıza ürünü bol, bereketli bir sezon diliyorum? diye konuştu.
Türkiye´nin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen, su ürünlerinde var olan potansiyelin tam olarak değerlendirilemediğini belirten Bayraktar, ?Ülkemiz, 8 bin 333 kilometrelik uzun sahil şeridi, yaygın içsuları ve nehirleriyle kıymetli balıkçılık kaynaklarına sahiptir. Bulunduğumuz coğrafyanın bahşettiği bu nimeti doğru değerlendirmek zorundayız? diye konuştu.
Ülkemizde su ürünleri avcılığının, daha çok kıyı balıkçılığı şeklinde yapıldığını ifade eden Bayraktar, ?Balıkçılığımızı kıyıya hapsolarak geliştiremeyiz. Denizlerimizin bize sunduğu fırsatı değerlendirmeli, yeterli altyapıyı sağlamalı, açık deniz avcılığını geliştirmeliyiz? ifadelerini kullandı.
2019 yılı su ürünleri üretiminin ise % 33,1 oranında artış göstererek 836 bin 524 tona ulaştığına dikkati çeken Bayraktar, 2019 yılında su ürünleri avcılığının % 47,5, yetiştiriciliğin ise % 18,7 oranında arttığını dile getirdi.
Su ürünleri sektörünün önü açık ve gelecek vadeden bir sektör konumunda bulunduğunu kaydeden Bayraktar, su ürünleri yetiştiriciliğinin artırılması için üreticilerin desteklenmesi ve gerekli tedbirlerin alınmasının büyük önem arz ettiğini açıkladı. Haber Merkezi



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı