Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bayanlar ?Kadına şiddete yeter´ sözleriyle haykırdı

Bayanlar ?Kadına şiddete yeter´ sözleriyle haykırdı

Edremit´te kadına yönelik şiddete dur demek için Balıkesir ve Körfez ilçelerinden kadınlar Cumhuriyet Meydanı´nda bir araya geldi.

Edremit´te kadına yönelik şiddete dur demek için Balıkesir ve Körfez ilçelerinden kadınlar Cumhuriyet Meydanı´nda bir araya geldi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısı ile kadınlar Edremit´te bir araya geldi.
Onlarca kadın kuruluşunun yan yana gelerek oluşturduğu ?Balıkesir Kadın Dayanışması? tarafından Edremit Belediyesi´nin desteği ile Cumhuriyet Meydanı´nda ?Kadına şiddeti protesto ediyor ve ?Kadına Şiddete Hayır? diyoruz? sloganı ile düzenlenen buluşmaya Balıkesir ve ilçelerinden çok sayıda katılım oldu.
Balıkesir Kadın Dayanışması Koordinatörü Birsen Temir Saraç´ın sunuculuğunu yaptığı etkinliğe Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan´ın eşi Oya Arslan, Belediye Meclis Üyeleri Neriman Çelik, Nezahat Salon, Edremit Kent Konseyi Başkanı Özlem Aytekin, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kadın buluşmasında geçtiğimiz günlerde kocası tarafından Edremit´te öldürülen Işıl Aydın´ın annesinin gözyaşları içerisinde yaptığı konuşmayla herkes bir kez daha kadına uygulanan şiddeti hep bir ağızdan lanetleyerek ?Kadına Şiddete Hayır? dedi.
Ardından Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan´ın eşi Oya Arslan bir konuşma yaptı.
Oya Arslan, yaptığı konuşmada ?Kadın, dünya dediğin bu karmaşık yolda erkeğe refakat eden en kıymetli arkadaştır. Biz her şeyden önce insanız. Doğuran, besleyen, büyüten kadınız. Kadınların artık sahte övgülere, sahte sevgilere karnı toktur. Oysa şiddetin bahanesi çoktur. Ama kadınların artık susmaya niyeti yoktur. Kadınları saymayan toplumlar geride kalmaya mahkumdur. Onun için; Saçlarımızı da savururuz haklarımızı da savunuruz.? dedi.
Konuşmalarda kadına yönelik erkek şiddetinin önlenmesi için İstanbul Sözleşmesi´nin uygulanması, kadın cinayetlerine en üst limitten ceza verilmesi talepleri dile getirildi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı