Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Bayan çiftçilere bilgisayar kursu

Bayan çiftçilere bilgisayar kursu

Manyas Akçaova Mahallesinin bayanları tarla veya ahırlarında işlerini bitirdikten sonra soluğu akşam saatlerinde mahallenin okulunda açılan bilgisayar kursunda alıyor.

Manyas Akçaova  Mahallesinin bayanları tarla veya ahırlarında işlerini bitirdikten sonra soluğu akşam saatlerinde mahallenin okulunda açılan bilgisayar kursunda alıyor.
Akçaova Mahallesinde eşleri tarım ve hayvancılıkla uğraşan bayanlar bilgisayar öğrenme isteklerini mahallelerinin muhtarı Hayrettin Yıldız aracılığı ile İlçemiz Halk Eğitim Müdürlüğüne iletti.
Kurs açılması için yeterli sayının olması üzerine Halk Eğitim Müdürlüğünce Akçaova ilk ve ortaokulunda akşam mesai sonrası bilgisayar kullanımı kursu açıldı.
Kursa büyük ilgi gösteren Akçaova'lı bayanlar derslerini aksatmadan sürdürerek bu alanda ilçemizde bir ilke imza attı.
Kursa devam eden bayanlardan Saadet Kalpakçı Teknoloji ilerliyor, artık bilgisayar çağındayız. Bizde bu çağa ayak uydurmak zorunda olmamız gerektiğine inandık. Mahallemizde ki diğer komşularımızla birlikte bilgisayar öğrenmek için geliyoruz. Bilgisayarı açmayı dahi bilemezken şimdi dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyebiliyor, dışarıda bulunan çocuklarımız ve akrabalarımızla sohbet edebiliyoruz. Bu kurstan diğer mahallelerimizde ki hemcinslerimizin de yararlanmasını temenni ediyoruz.” dedi.
Süleyman Özaydın


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı