Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?Bay Tahmin?, Doğanlar´da

?Bay Tahmin?, Doğanlar´da

Fikret Engin: ?Sekiz yıldır Doğanlar´da huzur ve mutluluk duyuyorum?

Söyleşi: Önder BALIKÇI
-------------------------------
TV-8´in ilgi gören program-larından ?Bay Tahmin?in sunucularından Fikret Engin, yaz tatilini sekiz yıldan bu yana Erdek´e bağlı Doğanlar Mahallesi´nde geçiriyor. ?Deniz Apart?ta kalan Engin´i, gazetemizin sahibi Mehmet Ertan ile birlikte ziyaret ettik. Engin, YENİ ERDEK´e özel açıklamalarda bulundu. Doğanlar´ı, ?mütevazı ve rahat dinlenilebilecek bir ortam? olması nedeniyle seçtiğini ve burada huzur bulduğunu vurgulayan Engin, ?Çok sakin ve kimsenin rahatsız etmediği bir ortamda olmanın mutluluğu içindeyim. Burada deniz de çok temiz. Marmara´nın en güzel denizi burada. Bu nedenle tatilde ayaklarım başka bir yere gitmiyor? dedi.

HAYATIN İÇİNDEN HER ŞEYİ KONUŞUYORUZ
Murat Özarı ile birlikte, TV-8´de sundukları program ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Fikret Engin, şu değerlendirmede bulundu:
?Spor nitelikli olsa da, bu programda biz, Bursa´nın şeftalisinden, Afyon´un kaymağına dek hayatın içinden her şeyi konuşuyoruz. Hatta çok güzel çorbalar bile yapıyoruz. Neden yalnız futbol ve spor konuşmuyoruz derseniz. Biz, farklı bir şeyler yapmak istiyoruz. Son üç yıldır, hem bu programda, hem de yazdığım Fanatik ve Takvim gazetelerinde ?İDDAA´ tahmini de yapmıyoruz. Zaten ben, hiç İDDAA kuponu doldurmam. İDDAA´dan para da kazanmadım. Programımızda da sık sık söylediğim gibi herkes kendi kuponunu doldursun.?
YÜZDE YÜZ FUTBOLU BEĞENİYORUM
Engin, televizyonda yayınlanan hangi spor programlarını beğendiği şeklindeki bir soruyu da şöyle yanıtladı:
?Önceki yıllarda üç yıl, İngiltere Premier Ligi, dört yıl İtalya Serie Ligi maçlarını anlattım. Ayrıca Brezilya ve Güney Amerika´dan maçların yanı sıra 14 kez de A Milli Takımımızın maçlarına izleyenlere sundum. En beğendiğim futbol programı, Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay´ın birlikte sundukları ?Yüzde Yüz Futbol´dur. Bunun yanı sıra TRT´de, Ersin Düzen´in yönetimindeki spor programını, başka bir kanaldaki Faik Çetiner´in yönetimindeki programı, Serhat Ulueren´in yönetimindeki ?Tele Gol´ü ve Beyaz TV´deki Ahmet Çakar, Sinan Engin ve diğer iki arkadaşının yer aldığı futbol ağırlıklı programı da beğenerek izliyorum.?
ALT YAPIYA DAHA ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ
Avrupa´daki televizyon kanallarında spor programlarının saatlerinin çok daha az süreli olmasına karşın ülkemizde 5-6 saati bulan ve futbol ağırlıklı programların yayınlanmasını doğal bulduğunu vurgulayan Fikret Engin, ?Avrupa insanı bizden farklı. Onlar, programlı yaşıyorlar. Erken yatıp, sabahleyin işlerinin başında, zinde bir şekilde bulunuyorlar. Bizde ise durum farklı. Türk halkı, genelde gece 24.00´ten önce uyumuyor. Hele hele bir de alkol alırsa, gece 2.30´lara kadar futbol programını bırakmıyor? dedi.
Ülkemizdeki spor kulüplerinin, futbol konusunda alt yapıya yeterince önem vermediklerine işaret eden Engin, şu değerlendirmede bulundu:
?Başta üç büyükler olmak üzere futbolda en büyük hedef şampiyonluk olunca genç futbolcular yetişmiyor. Çünkü kulüpler, tamamen deneyimli oyunculara yöneliyorlar. Ülkemiz, bir zamanlar Yugoslav, daha sonra ise Brezilyalı oyuncuların cenneti oldu. Şimdi, takımlarda yabancı oyuncu sınırı da kalktı. Böyle olunca kendi yıldız oyuncularımızı nasıl yetiştireceğiz? Almanya gibi ciddi bir alt yapı hamlesine ve bu konuda revizyona ihtiyacımız var.?
Türkiye´nin, sporda Avrupa ve Güney Amerika gibi futbolu ağırlıklı olarak seçtiğine dikkat çeken Engin, ?Ancak, spor kulüplerimizin başında da, bu işi iyi bilen, kaliteli yöneticiler olmalı. Ne yazık ki, birçok alanda olduğu gibi spor yöneticiliği alanında da işin ehli kişilerden yoksunuz? diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: Tahmin Doğanlar
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli