Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BAÜ ve Bandırma Üniversitesi Rektörü Özdemir: Bandırma 17 Eylül Üniversitesi için Merinos Çiftliği'nden yeni arazi gerekli”

BAÜ ve Bandırma Üniversitesi Rektörü Özdemir:  Bandırma 17 Eylül Üniversitesi için Merinos Çiftliği

Balıkesir Üniversitesi Rektörü olup yeni kurulan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne de vekaleten atanan Prof. Dr. Kerim Özdemir, Yeni üniversite için yaklaşık 8 bin dönüm alana ihtiyacımız var.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü olup yeni kurulan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne de vekaleten atanan Prof. Dr. Kerim Özdemir, Yeni üniversite için yaklaşık 8 bin dönüm alana ihtiyacımız var. Bu alan eski ismi Merinos Çiftliği olan Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü arazilerinden sağlanmalı” dedi. Daha önceki yıllarda, bu enstitü alanından alınan bin dönümlük arazide Bandırma İİBF binaları ve devlet hastanesinin kurulduğuna dikkati çeken Özdemir, şunları söyledi:
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi bünyesinde 9 bin öğrenci eğitim-öğretim görecek. Bu üniversite için en uygun alan ise Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü arazileridir. Bandırma Üniversitesi'nin kuruluşunu sağlam temellerde bulunması için öncelikle fiziksel mekan konusunu çözmeliyiz.”
Prof. Dr. Özdemir, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'nin işleyen bir mekanizmaya kavuşması için çalışmalarını sürdürdüklerini, iki ay içinde görevi yeni rektör ve yöneticilere bırakacaklarını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli