Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BAÜ TIP Fakültesinde beyaz önlük heyecanı

BAÜ TIP Fakültesinde beyaz önlük heyecanı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi'ni bu sene kazanan 85 öğrenci ilk defa beyaz önlük giydi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi’ni bu sene kazanan 85 öğrenci ilk defa beyaz önlük giydi.
Düzenlenen törende, fakülteyi yüksek puan ile kazanan ilk 3 öğrenciye önlüklerini Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir giydirdi.
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Öğrencileri için Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda bir tören düzenlendi.
Beyaz önlük törenine Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tevfik Yavuz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Hocaoğlu, Eğitim ve Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali Engin Ulusal ile çok sayıda akademisyen ve öğrencilerin aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Necatibey Eğitim Fakültesi müzik bölümü öğrencilerinin hazırladığı dinleti beğeniyle izlendi. Törende, Tıp Fakültesini en yüksek puan ile birincilikle kazanan Hüseyin Hamza Karagöz’ün Dönem 1 Öğrencileri adına yaptığı konuşmanın ardından Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tevfik Yavuz ile BAÜ Rektörü ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kerim Özdemir açılış konuşmalarını yaptılar.
Önlüklerini giyip TIP Andı içtiler
Konuşmaların ardından devam eden törende Vali Mustafa Yaman Hüseyin Hamza Karagöz isimli öğrencinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur Ayşe Oturak isimli öğrencinin ve BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir Zeynep Betül Sezginal isimli öğrencilere beyaz önlüklerini giydirip eğitim ve öğrenim hayatlarında başarı dilediler. Diğer protokol üyeleri ve akademisyenlerin de beyaz önlük giydirdiği törenin sonunda toplam 85 Dönem 1 öğrencisi toplu halde çıktıkları sahnede hep birlikte ‘Tıp Andı’ içtiler.
Tören fuaye salonunda verilen kokteyl ile sona erdi. Öğrenciler ilgi duydukları Vali Yaman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ile sohbet edip fotoğraf çekildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli