Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

BAÜ Türk Halk Müziği Topluluğundan müzik keyfi

BAÜ Türk Halk Müziği Topluluğundan müzik keyfi

Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi´nde düzenlenen Balıkesir Üniversitesi Topluluğu´nun Türk Halk Müziği Konseri büyük beğeni topladı.

Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi´nde düzenlenen Balıkesir Üniversitesi Topluluğu´nun Türk Halk Müziği Konseri büyük beğeni topladı.
Balıkesir Tabip Odası Bandırma Temsilciği´nin düzenlediği konserde Müzik Topluluğu Şefi Besim Kemal Akalın yönetiminde üniversite öğrencileri yanında içlerinde doktor, avukat ve hukukçuların da yer aldığı 11 saz ekibi ile 27 koro ve solo sanatçısı yer aldı.
2 bölüm şeklinde düzenlenen konserde, Muğla´dan Sivas´a, Kayseri´den Rumeli´ye ve Kütahya´dan Karadeniz yöresinin birbirinden güzel türküleri koro ve solo olarak seslendirildi.
Konserin final bölümünde ise zeybek, semah ve sema gösterisi de büyük beğeni topladı ve ayakta alkışlandı.
Açılış konuşmasını yapan Balıkesir Tabip Odası eski Başkanı Operatör Dr. Fikret Şahin, Balıkesir Tabip Odası Bandırma Temsilciliği´nin ikinci müzik etkinliğinin ?Bu Toprakların Sesi? isimli Türk Halk Müziği Konseri olacağını belirtti ve ?Arkadaşlarımız bize Anadolu´muzu, insanımızı ve bu toprağın duygularını türkülerle ezgilerle dile getirecekler. Konserin bugün düzenlenmesi bir tesadüf ama bu konserin anlamını bir kere daha arttırdığına inanıyorum. 85 yıl önce bugün Menemen´de Cumhuriyet devrimlerine karşı Mustafa Fehmi Kubilay ve arkadaşları şehit edildi. Huzurlarınızda bu devrim şehitlerini sevgi saygı ve minnetle tekrar anmak istiyorum. Anadolu yüzyıllardır birlik, beraberlik dostluk kardeşlik ve hoşgörünün beşiği olmuştu. Umut ediyorum ki, birlik ve beraberlik içinde bu kötü günleri de hep beraber aşacağız. Bizler unutmayalım ki, bu salonlarda bakınız, kadını erkeği hep birlikte huzur içinde bu konserleri izleyebiliyorsak takip edebiliyorsak bunu her şeyden önce Cumhuriyete borçluyuz, Cumhuriyet´i kuran Mustafa Kemal Atatürk´e borçluyuz. Yediğimiz ekmekte içtiğimiz suda hakkı var, işte şimdi gelin o toprakların sesini hep birlikte dinleyelim sözleri? coşkuyla alkışlandı.
Konser sonunda Bandırma Belediye Başkan Vekili Nusret Ekiztaş koro Şef Besim Kemal Akalın´a bir buket çiçek takdim etti. Balıkesir Tabip Odası Bandırma Temsilcisi Dr. Selim Panç´ta teşekkür ederek plaket takdim etti.
Haber: Erdem Özcan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli