Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor

Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Türkiye Güreş Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´nün ortaklığında bu yıl ikincisi düzenlenen ?Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor? adlı kapalı salon kış güreşlerinin tanıtımı yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Türkiye Güreş Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´nün ortaklığında bu yıl ikincisi düzenlenen ?Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor? adlı kapalı salon kış güreşlerinin tanıtımı yapıldı.
"Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor" sloganıyla dün Kurtdereli Spor Salonu´nda başlayan kapalı salon kış güreşleri öncesinde söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Zekai Kafaoğlu, ?Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ?Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor? Balıkesir Karşılaşması´na hoş geldiniz, şeref verdiniz.? Dedi.
Kafaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Dün Çanakkale´de, Sarıkamış´ta, Kut´ül Amare´de, Medine ve Kudüs müdafaalarında, Dumlupınar´da, Kıbrıs´ta, terörle mücadelede destan yazdığımız nice yerlerde, 15 Temmuz gecesi tüm yurtta milletçe bayrağımızı dalgalandırmış, kahramanlık destanları yazmıştık. Şimdi de kahraman askerlerimiz önce Cerablus´ta, El Rai´de, Bab´da, yani Fırat Kalkanı Harekatı´nda, şimdi de Zeytin Dalı Operasyonu´nda İdlib´de, Afrin´de, Kuzey Irak´taki operasyonlarda canını ortaya koyarak mücadele etmektedir. Rabbim bu ülkenin ve milletin huzuru, güvenliği, geleceği için mücadele eden tüm güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Her şehidimiz ve her gazimiz, bu toprakların vatanımız olduğunu tekrar tekrar tescil eden birer mühürdür. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, gazilerimize sıhhatler diliyorum. Anadolu toprakları pehlivanların, efelerin, yiğitlerin Mehmetlerin harman olduğu, milli ve manevi duyguların en üst seviyede yaşandığı topraklar olarak tarihin her döneminde öne çıkmıştır. Bugün bu ülkenin yiğit pehlivanları yine ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kastedenlerin önünde bir dağ gibi duran kahraman Mehmetçiklerine destek olmak ve aziz şehitlerimizi anmak için burada kol bağlayacaklar. Birliğiyle, beraberliğiyle, tüm dünyaya nam salmış Türk Milletinin asil duruşuna ve dayanışmasına bir kez daha şahitlik etmenin haklı gururunu yaşayacağız. Ata sporumuz Yağlı Güreşleri milli ve manevi değerlerin bilincinde ulusal ve uluslararası düzeyde yaşatmak ve geliştirmek için attığımız her adım, Bu ülkenin öz kültürüne sahip çıkmak adına düzenlenen her organizasyon bizi bir kez daha birbirimize kenetleyecektir. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu güzel organizasyonun hayırlara vesile olmasını diliyor, pehlivanlarımıza kuvvet, Mehmetçiğimize muvaffakiyetler diliyorum.?
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli