Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başpehlivanlar şehitler için kol bağladı

Başpehlivanlar şehitler için kol bağladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde dünyada ilk kez salonda gerçekleştirilen yağlı güreş müsabakalarında başpehlivanlar şehitler için kol bağladılar.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde dünyada ilk kez salonda gerçekleştirilen yağlı güreş müsabakalarında başpehlivanlar şehitler için kol bağladılar.
Dünyada ilk kez salonda gerçekleştirilen yağlı güreş müsabakalarında başpehlivanlar şehitler için kol bağladılar. Geleneksel Türk Yağlı Güreşleri´nin sürekliliğini sağlamak ve bu sporun 12 ay boyunca yapılabilmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Türkiye Güreş Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ilk kez Kurtdereli Spor Salonu´nda gerçekleştirilen yağlı güreşlerde başpehlivanlar kıyasıya mücadele etti. Güreşlere Minik 1, Minik 2, Teşvik ve Başpehlivanlık kategorilerinde toplam 16 sporcu katıldı.
Türkiye´de ilk kez spor salonunda kurulan er meydanında yapılan ve ?Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor? sloganıyla düzenlenen güreşlerde birbirinden önemli mesajlar verildi. Güreşleri izlemek için gelen tüm vatandaşlara Türk bayrağı dağıtıldı. 15 Temmuz darbe girişimi bir kez daha lanetlendi. Astsubay Ömer Halisdemir ve polis memuru Fethi Sekin başta olmak üzere tüm şehitler rahmetle anıldı. Ayyıldızlı tişört giyen genç sporcular, ´Dün Çanakkale´yi geçemediler, bugün Boğaz köprüsünü´, ´İşte meydan, işte millet, teröre karşı tek yürek´ yazılı pankartlar taşıdı. Yağlı güreşleri yılın 12 ayına yaymayı amaçlayan etkinlikle birlikte Türkiye´de bir yağlı güreş ligi kurulması da gündeme geldi.
Müsabakaların açılış konuşmasını yapan Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "654 yıldır yapılan yağlı güreşler, sezonluk bir spordu. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz kurultayda ilk kez kapalı bir alanda organizasyonun yapılması ve bu sporun 12 aya yayılması gündeme geldi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin katkısı ile başpehlivanlarımızın katılımıyla bugün önemli deneme yapıyoruz" dedi.
Açılış seremonisinin ardından konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak kapalı ortamda güreşin sürdürülebilirliğini sağlamak için yeni bir Er meydanını Balıkesir´e kazandırmak istediklerini açıkladı.
Turnuvada, Recep Kara ile Orhan Okulu Başpehlivanlık final müsabakasında karşı karşıya geldi. Nefes kesen bir müsabaka sonrasında Recep Kara Orhan Okulu´yu yenerek ilk kapalı salon yağlı güreşleri birincisi olarak adını tarihe yazdırdı. Başpehlivan Recep Kara aldığı şampiyonluk ödülünü şehit ailelerine bağışladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli