Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Başpehlivan Balaban oldu

Başpehlivan Balaban oldu

Gönen Belediyesince bu yıl 23´üncüsü düzenlenen Ulusal Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri yapıldı.

Gönen Belediyesince bu yıl 23´üncüsü düzenlenen Ulusal Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri yapıldı.
Yağlı güreşlerde, aralarında Kırkpınar´ın ünlü başpehlivanlarının da bulunduğu İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil, Ünal Kahraman, Kaan Kaya, Ekrem Yavuz, Güngör Ekin, Ertan Ertan, Arif Akın, Ahmet Yavuz, Hüseyin İyican mücadele etti.
Muğla, Manisa, Denizli, Aydın, Ankara, Antalya, İstanbul, Konya, İzmit gibi birçok ilden 400 pehlivanın katıldığı güreşlerin yarı final müsabakalarında İsmail Balaban, Ünal Kahraman´ı, Mehmet Yeşil Yeşil ise Kaan Kaya´yı yenerek finale adını yazdırdı.
Başpehlivanlık final mücadelesinde normal sürede birbirlerine üstünlük sağlayamayan güreşçiler, hakemin düdüğüyle puan mücadelesine başladı. 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri´nin altın kemer sahibi Balaban, rakibini yenerek, 23. Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri´nin başpehlivanı oldu. Başpehlivanlıkta dereceye giren güreşçilere madalyalarını Gönen ilçe Kaymakamı Hüseyin Parlak ve Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar takdim etti.
Hüseyin Yakar, geleneksel hale getirdikleri Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri´ne ilgiden dolayı memnun olduklarını belirterek, ?Kırkpınar´a alternatif olacak mesire alanını yeni yaptık. İnşallah bu er meydanımız her geçen sene çok daha güzel organizasyonlara ev sahipliği yapacak? diye konuştu.
B. İLKHABER



Anahtar Kelimeler: Başpehlivan Balaban oldu
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli