Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başpehlivan Balaban

Başpehlivan Balaban

Bandırma 17 Eylül Yağlı Güreşleri´nde çekişme yaşandı

Bandırma 17 Eylül 3. Yağlı Güreşleri´nde başpehlivanlığı, 2017 yılı Kırkpınar Başpehlivanı, Antalyalı İsmail Balaban kazandı.
Bandırmaspor Kulübü antrenman sahasında, 13 boyda toplam 267 güreşçi katılırken, başpehlivanlık güreşlerinde ise 25 pehlivan mücadele etti.
CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın ve Av. Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza başta olmak üzere çok kalabalık bir güreş sever topluluğunun izlediği güreşlerin yarı finalinde Antalyalı İsmail Balaban, Bandırmalı Hasan Zeybek´i, Samsunlu Şaban Yılmaz ise Karamürselli Erkan Ertan´ı yenerek finale yükseldiler. Kısa süren final güreşinde İsmail Balaban, geçen yıl bu güreşlerin birincisi olan Şaban Yılmaz´ı yenerek başpehlivan oldu.
Bandırma Güreş Ağası olan Orhan Narin, geçen yılki gibi yine 85 bin liralık bedelle önümüzdeki yıl yapılacak Bandırma 17 Eylül Yağlı Güreşleri´nin ağalığını yeniden aldı.
Başpehlivan İsmail Balaban, ikinci Şaban Yılmaz ve üçüncülük kürsüsüne çıkan Hasan Zeybek ve Erkan Ertan´ın ödüllerini üst düzey protokol verdi.
Güreş organizasyonu hakkında düşüncelerini açıklayan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?17 Eylül, Bandırma´nın düşman işgalinden kurtuluş günüdür. Bugün, Bandırma´nın düğünü, bayramı. Ata sporumuz güreşi de bugün yapıyoruz. Tüm 17 Eylüllerde bu güreş organizasyonunu düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Bu organizasyonun üzerine her yıl bir şeyler ekleyerek daha geliştiriyoruz? dedi.
BALABAN, ERDEK´TE DE BAŞPEHLİVAN OLMUŞTU
Bandırma Yağlı Güreşleri´nde başpehlivan olan İsmail Balaban, 2014 yılında, Erdek´te gerçekleşen güreşlerde de başpehlivanlığı kucaklamıştı.
AĞA ERDEK´TEN
Öte yandan, bu yıl Bandırma Güreş Ağalığını yapan Orhan Narin, önümüzdeki yılın da ağası oldu. Ağalık için artırma yapılmazken, Erdek´te elektrik malzemeleri ticareti ile uğraşan Narin, 85 bin liralık bedelle 2018 yılının da Bandırma Güreş Ağalığı´nı elde etti.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Başpehlivan Balaban
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli