Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BASKİ Erdek bölgemizi yaz sezonuna hazırlıyor

BASKİ Erdek bölgemizi yaz sezonuna hazırlıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Erdek İşletme Şefliği, Erdek merkez ve bağlı tüm kırsal mahallelerde sorunsuz bir yaz sezonu için çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Erdek İşletme Şefliği, Erdek merkez ve bağlı tüm kırsal mahallelerde sorunsuz bir yaz sezonu için çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor.
BASKİ Erdek İşletme Şefi Oktay Süzen, Erdek merkez ve bağlı mahallelerde su ve kanalizasyon çalışmaları hakkında gazetemize bilgi verdi.
Yaza hazırlık kapsamında gerçekleşen ve gerçekleşmesine çalışılan hizmetleri tek tek sıralayan Süzen, Erdek merkez için, TM2 terfi istasyonunda bulunan su basma pompalarının çok eski olması, sık sık arıza yapmasından dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) talep ettikleri 4 adet 110 KW gücündeki pompaların teslim alınarak montajlarının yapıldığını söyledi.
TM2 terfi merkezinin su alma havzasına yapılmasını istedikleri Bent yapımının BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram tarafından uygun görüldüğünü belirten Süzen, TM2 Bent Yapımı proje aşamasında olup, gerekli proje çalışması için ilgili firmalarla görüşülmesine devam edilmektedir.” dedi. 

Yaz sezonunda büyük yoğunluğun yaşandığı Ocaklar Mahallesi'nde bu yıl susuzluk sorunu yaşanmaması için Ocaklar Mahallesini besleyen 80.000 tonluk göletin boşaltılıp temizliği ve bakımı yapılarak kapasitesinin 100.000 tona çıkarıldığını belirten Süzen, Ocaklar Mahallesi ev ve işyerlerine dağıtılan 70'lik PVC çapındaki 2,5 kilometrelik içme suyu izale hattının 125'lik PVC borularla yenilendiğini, bu yapım çalışmalarıyla Ocaklar'da bu sene susuzluk sorununun yaşanmaya cağını sözlerine ekledi.
Tatlısu Mahallesi içme suyu için de yeni bir derin kuyu çalışması yapıldığı bilgisi veren Süzen, Yüklenici firma suyun yerini tespit etmiş olup sondaj çalışması devam etmektedir” şeklinde konuştu.
Tatlısu Mahallesi'ndeki derin kuyu sondaj çalışması tamamlandığı gibi ekibin Ocaklar Mahallesine geçeceğini ifade eden Süzen, Ocaklar'da suyun bulunduğu belirlenmiş noktada sondaj çalışmasına geçilerek buraya da yeni bir Derinkuyu kazandırılacaktır.” diye konuştu.
Süzen: Yaz sezonunda Ocaklar ve Tatlısu Mahallelerinde arazöz hazır bulundurulacak”
Tatlısu ve Ocaklarda alınan tedbirlerle içme suyu problemi yaşanması durumunda bu mahallelerde bulunan konutların tamamında şahıslara ait su deposu bulunduğunu paylaşan BASKİ Erdek İşletme Şefi Oktay Süzen, iki mahallede de yaz sezonu boyunca hali hazırda bulundurulacak arazözlerle konutların depolarına su aktarımı yapılacağını açıkladı.
Haber : Mehmet Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false