Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BASKİ´den Sındırgı´ya 16 milyon liralık yatırım

BASKİ´den Sındırgı´ya 16 milyon liralık yatırım

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un katılımı ile Sındırgı´da BASKİ´nin 16 milyon 200 bin TL değerindeki İçme Suyu, Kanalizasyon Şebeke Hattı ve Atıksu Arıtma Tesisi temel atma töreni ve İtfaiye Grup Amirliği ile Mobil Mezbaha açılışla

İlk olarak Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından yapılacak olan İçme Suyu, Kanalizasyon Şebeke Hattı ve Atıksu Arıtma Tesisinin temel atma törenini düzenlendi.
25.000 kişi tesis kapasiteli, 10.000 metre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattı inşaatına sahip tesisin temel ama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı.
BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram temel atma töreninde yaptığı açış konuşmasında tesis hakkında bilgiler verdi.
Bayram´ın ardından Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş bir konuşma yaparak Başkan Uğur´a ilçeye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Son olarak ise Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur kürsüye çıkarak katılımcılara hitap etti.
Büyükşehir olarak Sındırgı´ya ilçe belediyesi bütçesi kadar Büyükşehir´in yatırım yaptığını ifade eden Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bigadiç, Sındırgı, Savaştepe, Susurluk ve Kepsut´un bütün kanalizasyonları Simav çayına akıyor, oradan Susurluk havzasından Marmara Denizi´ne gidiyor. Bigadiç´te arıtma tesisi başladı. Sındırgı´da bugün temelini atacağız. Susurluk bir ay içerisinde ihalesi yapılacak. Kepsut´ta zaten arıtma tesisi vardı eksiklerini tamamlıyoruz. İstiyoruz ki Simav Çayı temiz aksın. Orada insanlar rahat balık tutsun, çevremiz kirlenmesin.?
Başkan Uğur, daha sonra Sındırgı´da yapımı tamamlanan İtfaiye Grup Amirliği hizmet binasının açılışını gerçekleştirirken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sındırgı´ya kurulan Mobil Mezbaha içinde açılış töreni düzenlendi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli