Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

BASKİ´den Bandırma´ya Arıtma Tesisi

BASKİ´den Bandırma´ya Arıtma Tesisi

Bandırma İlçesi Atıksu Arıtma Tesisi ve Altyapı (Atıksu içme suyu) tesisleri projesi 2. halkın katılım toplantısı Eti Maden Sosyal Tesisleri´nde gerçekleşti.

Bandırma İlçesi Atıksu Arıtma Tesisi ve Altyapı (Atıksu içme suyu) tesisleri projesi 2. halkın katılım toplantısı Eti Maden Sosyal Tesisleri´nde gerçekleşti.
Yatırım bedeli 126 milyon lira olan ve proje bedelinin yüzde 85´i Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı kapsamında hibe olarak sağlanacak.
Projenin kapsamında; Atıksu Arıtma Tesisi, Yeni İçme Suyu Terfi İstasyonu, terfi merkezi ile depolar arası iletim hatları, kolektör hatları, Kısmi Kanalizasyon, mevcut içme suyu depolarının kapasitelerinin arttırılarak yeniden yapılanması sağlanacak.
Avrupa Birliği Çevre Mevzuatı gereği ikincisi yapılan toplantıda BASKİ Genel Müdürlüğü Koordinatörleri Genel Müdür Yardımcısı Hamdi Dereyurt, Projeler Daire Başkanı Levent İbiş, Güney Marmara Şube Müdürü İbrahim Arkış ve Alve proje adına Çevre Mühendisi İrem Özanat tarafından salonda bulunan vatandaşlara bilgi verildi.
Bilgilendirmede, Atıksu tesisinin klasik arıtma tesisi olmadığı, İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi olduğu vurgulanırken, tesisin 2032, ve 2047 yılları hedeflenerek tasarımlandırıldığı aktarıldı.
İnşaat olarak havalandırma havuzu dışında tek kademe yapılması, ekipman eklemeleri ve bir havalandırama havuzu yapımı ile 2047 yılına kadar Bandırma´nın atıksu arıtma ihtiyacını karşılaması planlanıyor.
Projenin hazırlanması, ihale, inşaat ve tesisin birinci aşamasının hizmete alınmasının 3 yılda gerçekleşeceği planlanan projenin, 2018 yılının Haziran-Temmuz aylarında başlanılması, 2020 yılında işletmeye alınması bekleniyor.

Haber: Ahmet Pesen



Anahtar Kelimeler: BASKİ Bandırma Arıtma Tesisi
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu