Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BASKİ, yağmur suyu hatlarını temizliyor

BASKİ, yağmur suyu hatlarını temizliyor

BASKİ’ye bağlı Erdek İşletme Şefliği ekiplerince, ilçedeki yağmur suyu drenaj hatları temizleniyor.
İlçede başlatılan yağmur suyu drenaj hatlarının temizliğinin yanı sıra arızalı bölgelerin onarımı gerçekleştiriliyor.
Yağmur suyu drenaj hatlarındaki temizlik çalışmalarında, yüksek teknolojili kombine kanal temizleme aracı kullanılıyor.
Yüksek tazyik ve vakum özellikleri bulunan araç ile yürütülen çalışmalarda, yağmur suyu drenaj hatları temizlenerek kış aylarında yaşanabilecek tıkanıklıkların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Temizlik çalışmalarının öncelikle şehir merkezinde, daha sonraki dönemde ise tüm ilçe genelinde yapılacağını ifade eden BASKİ Erdek İşletme Şefliği görevlileri, yapılan çalışmaların yağmur suyu drenaj tahliyelerinde yaşanabilecek sorunların önceden çözümü açısından son derece önemli olduğunu açıkladı.
Yağmur suyu tahliye hatlarında temizlik çalışmasının yoğun bir şekilde yürütüldüğünü belirten BASKİ Erdek İşletme Şefliğine bağlı ekipler, "Bu çalışmayla olası yağmur suyu tahliyesinde yaşanılabilecek sorunların önüne geçmiş oluyoruz. Çalışma süresince çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı da vatandaşlarımızdan özür diliyoruz" diye konuştu.
Rögar kapakları çalınıyor
Rögar kapaklarının çalınması araç ve yaya trafiğini tehdit ediyor.
BASKİ Erdek İşletme Şefliği görevlileri son zamanlarda ilçenin özellikle Sahil Mahallesinde çeşitli cadde ve sokaklarında rögar kapağı ve yağmur suyu mazgalların çalındığından dert yanıp, rögar kapaklarının çalınmasının kendilerini zor durumda bıraktığını belirtti.
Kapakların çalınmasının araç ve yaya trafiğini de tehdit ettiğini işaret eden yetkililer, “Rögar hırsızlığının artmasının önüne geçilmesi için bölgede yaşayan vatandaşların hırsızlık olaylarına karşı emniyet birimlerine şikayette bulunmalarını isteyip, çalınan rögar kapaklarının yerine önümüzdeki aylarda döküm değil de plastik kapak ve ızgara montaj edilerek hırsızlık olaylarının önüne geçilmesinin planlandığını bildirdi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli