Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BASKİ, Deniz Deşarz Defiröz Hattında bakım yaptı

BASKİ, Deniz Deşarz Defiröz Hattında bakım yaptı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su/Kanalizasyon İşletmesi (BASKİ) Körfez Şubesi Müdürlüğü çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Edremit-Zeytinli Dalyan Bölgesi'nde Edremit Belediyeler Birliği deniz dejarz defiröz hattının temizlenmesi işlemini gerçekleştir

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su/Kanalizasyon İşletmesi (BASKİ) Körfez Şubesi Müdürlüğü çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Edremit-Zeytinli Dalyan Bölgesi’nde Edremit Belediyeler Birliği deniz dejarz defiröz hattının temizlenmesi işlemini gerçekleştirdi.
Hatta ait 40 bacanın tamamı yetkili firma tarafından 15 günlük bir çalışma sonucunda temizlenerek aktif hale getirildi.
BASKİ Körfez Şubesi Müdürü Ali Enisi Isparta, deniz dejarz hattındaki defiröz hattının temizlenmesi işleminin tamamlandığını söyledi.
BASKİ olarak yaptığımız ön incelemede mevcut olan 40 bacadan, 36’sının tıkalı olduğunun tespit edildiğini belirten Isparta, “Bunun sonucunda da defiröz hattının temizlenilmesi kararı alındı. Çalışmalar 15 gündür devam ediyor. Pazartesi günü çalışmalar sona erecek. BASKİ olarak 40 bacanın tamamını temizlemiş ve aktif hale getirmiş olacağız. Çalışmalar kapsamında kör kapak açıldı. Hatta su basıldı. Tıkanmalara başlıca saç, kâğıt ürünleri gibi kanalizasyona ait olmayan malzemeler sebep olmuştur, bütün bunların temizliği yapıldı” dedi.
Isparta, devamında şöyle konuştu: “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve BASKİ Genel Müdürümüz Mustafa Bayram’ın duyarlılığı ve BASKİ Körfez Şubesi personeli olarak bizlerin çalışması sonucunda vatandaşlarımıza yaşanabilir bir Körfez sunacağız.”



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli