Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BASKİ, Çakıl Mahallesinin sorununu kısa sürede çözdü

BASKİ, Çakıl Mahallesinin sorununu kısa sürede çözdü

Erdek-Çakıl Mahallesinde fırtınadan dolayı meydana gelen önce elektrik ardından su kesintisi Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ)...

Erdek-Çakıl Mahallesinde fırtınadan dolayı meydana gelen önce elektrik ardından su kesintisi Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanlığından gelen ekiplerin özverili çalışmalarıyla kısa sürede çözülerek mahalle sakinlerinin yaşadığı susuzluk sorunu hızla giderildi.
İlçemize bağlı kırsal mahallelerden biri olan Çakıl Mahallesinde, hanelere içme suyu nakil görevi gören derin kuyu su pompasının elektrik aldığı hatların üzerine aşırı fırtınadan dolayı devrilen bir ağacın dalları elektrik tellerini koparıp, mahalleye su akışı sağlayan su pompası motorlarının devre dışı kalmasına neden oldu.
Çakıl Mahallesi Muhtarı Mustafa Geçici, meydana gelen arızayı BASKİ Erdek İşletme Şefliği’ne bildirdi.
BASKİ Erdek İşletme Şefi Oktay Süzen, konuyu Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı’na aktarmasıyla kısa sürede kırsal mahalleye ulaşan BASKİ ekipleri, başlattıkları çalışmalarıyla sorunu kısa sürede çözdü.
Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü Erdek İşletme Şefliği’nden söz konusu arıza ve yapılan müdahale ile ilgili şu açıklama yapıldı: “Dün akşam saatlerinden itibaren yaşanan aşırı fırtınanın etkisiyle, Çakıl Mahallemizin, su ihtiyacını karşılamakta olan, 2 adet derinkuyu su pompası motorlarının elektrik aldığı hatların üzerine bir ağacın devrilmesiyle elektrik hattı devre dışı kalmıştır. Yüksek gerilim hatlarında meydana gelen arıza BASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanlığından gelen ekipler, bugün öğlen saatlerinde gerekli tadilat, bakım ve onarım çalışmalarını başlatarak Çakıl Mahallemizin su pompalarını çalışır hale getirmiştir.”
Haber : Mehmet Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli