Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

BASKİ, Erdek Belediyesi´nin halkı yanılttığını açıkladı

BASKİ, Erdek Belediyesi´nin halkı yanılttığını açıkladı

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından yapılan açıklamada...

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından yapılan açıklamada; Erdek´te iptal edilen su bağlantılarının, BASKİ´ye haber verilmeden, sayaçtan geçmeden ve abone olunmadan kullanılan su hatları olduğunu duyurdu.
BASKİ tarafından kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Erdek Belediyesi Facebook sayfasında ?Baski´den Yeşil Alanlara Sabotaj´ başlığı altında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ) Erdek Şube Şefliği tarafından, ilçemizdeki yeşil alanlarda sulama amaçlı kullanılan su kesilerek sabotaj edilmiştir? denilerek, vatandaşlarımız nezdinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ Genel Müdürlüğü hakkında olumsuz algı oluşturulduğundan, konu ile ilgili halkımıza bilgi verilmesine gerek duyulmuştur.
İlimizin tüm ilçelerinde olduğu gibi, Erdek İlçemizde de, sularla ilgili yapılacak iş ve işlemler, BASKİ´nin bilgi ve kontrollünde yürütülmesi gerekmektedir.
Erdek ilçemizde kesinti yapılan su bağlantıları, BASKİ´ye haber verilmeden, sayaçtan geçmeden ve abone olunmadan kullanılan sulardır. Bu tür bağlantılar, facebook paylaşımında belirtildiği gibi yeşil alan sulaması değil, çoğunlukla ilave hortumlar vasıtasıyla inşaat mahallinde, kapı önü sulamalarında ve sahile teknelere kadar uzatılıp kullanılan su bağlantılarıdır. Halkın kullanımı için yapılan hizmetleri bu şekilde kontrolsüz ve amacı dışında kullanmaya kurumların ve kişilerin hakkı bulunmamaktadır. BASKİ´nin bu tür kullanımların önlenmesine yönelik çalışmalar yapması; bedel ödeyerek suyu kullananların hakkının korunması ve su kaynağının verimli kullanılması adına, görev, yetki ve sorumluluğundadır. Kontrolsüz bağlantıların kesilmesi üzerine, Erdek Belediyesi yetkili personel görevlendirmiş, abonelik işlemleri için yasal süreç başlatılmıştır.?

Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu