Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Yavaş'la Sındırgı'nın çehresi değişiyor

Başkan Yavaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sındırgı ilçesinin geleceğini planlıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sındırgı ilçesinin geleceğini planlıyor.
Termal turizm alanında her geçen gün gelişmekte olan Sındırgı'da Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı ile şehrin çehresini değiştirmek için düğmeye bastı.
Başkan Yavaş, Kent Estetiği Daire Başkanlığından gelen görevliler ile birlikte çalışma yapılacak alanları gezdi. Cumhuriyet Meydanı, Şerif Paşa Meydanı ve Kışla'da incelemelerde bulunulurken, restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Askerlik Şubesindeki çalışmalar incelendi.
Başkan Yavaş, Gelişen büyüyen Sındırgıya yakışır çalışmaların devam edeceğini açıkladı.
Yeni belediye binası yapılırken yöresel mimarinin kullanacağını ifade eden Başkan Yavaş, Şehrimizin Cumhuriyet Meydanı olarak tarif edilen alanda hem bir yeraltı otoparkının yapılması hem de bu meydana bağlantı yollarının Kültür Caddesi ve Atatürk Caddesi ve Balıkesir Caddesi olarak bir planlamasının yapılması, yapılacak işlerinde makro düzeyde düşünülmesi gerektiğini söyledik. Sağolsun Ahmet Edip Uğur Başkanım bu konuda bize Balıkesir Büyükşehir Fen İşleri ve İmar İşleri olarak arkadaşları görevlendirdi hem de İstanbul'dan gelen arkadaşlar çalışmalara başladı. Şehrin geleceğini planlıyoruz. Daha önceki yıllarda Şerif Paşa Meydanı olarak tarihi değerlere sahip bir meydan kazandırdığımız gibi İnşallah Cumhuriyet Meydanına da dışarıdan gelen insanların etrafına baktığında işte şehir bu diyebileceği bir kimlik kazanmış bir şehir yapmaya çalışacağız.” dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli