Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Başkan Sarı : Kamulaştırmalarda Belediye Kasasından Para Çıkmaz”

Başkan Sarı :  Kamulaştırmalarda Belediye Kasasından Para Çıkmaz”

Erdek Beledi ye Başkanı Hüseyin Sarı, mayıs ayı meclis toplantısında gündeme ge lerek, oybirliğiyle karara bağlanan kamulaştırma maddeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdek Beledi ye Başkanı Hüseyin Sarı, mayıs ayı meclis toplantısında gündeme ge lerek, oybirliğiyle karara bağlanan kamulaştırma maddeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Geçtiğimiz mayıs ayı meclis toplantısında gündeme gelen ve ilçe halkının uzun süre üzerinde konuştuğu, Erdek Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi İbrahim Beyoğlu'na ait olduğu söylenen, Alaattin Mahallesi'nde 56 pafta 187 ada ve 3 parselde kayıtlı bulanan taşınmazın 156 bin lira karşılığında kamulaştırılma sıyla ilgili açıklamalarda bulunan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek'te, Türk evi olarak tescili bulunan yani eski çerkezlerin yaşadığı sa dece iki adet ev kaldı.

Bunlardan biri bizim belediye meclis üyemizin evi. İki ev arasında tercih yaptığımızda meclis üyemizin sahibi olduğu ev daha çok yıpranmış ve yıkılmaya yüz tutmuş durumdaydı ve biz de burayı kamulaştırıp restore ederek  ‘Erdek Evi' olarak hizmete açmaya karar verdik. Kaldı ki kamulaştırmalar sadece encümen kararıyla gerçekleşmiyor. Encümen karar alır vilayetle yapılan yazışmalar sonucunda son kararı vilayet verir. Kamulaştırma bedeli de belediyenin kasasından değil, emlak vergilerinde toplanan %10 kamulaştırma bedeli kesintilerinden oluşan kaynak ve vilayetten gelen kaynakla ödenir.” dedi.                   Haber : Taygun Ertan



reha uluçay
19.05.2015 19:56:44
Restorasyon için galiba 15 sene geç kalındı bu tip uygulamalar tüm eski evler yıkılmadan olsaydı Erdeğimiz bir başka olurdu

  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli