Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkandan basın toplantısı

Başkandan basın toplantısı

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza : ?Büyükşehir´in önünü kesecek hangi davamız var??

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Başkan Yardımcıları Ozan Onur, Mehmet Sert ile İsmail Ay, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda daire müdürleri de hazır bulundu.
Toplantıda Başkan Mirza, Bandırma´nın kar ile verdiği mücadeleyi aktardı. Mirza, Bandırma´nın tarihinde ilk kez böyle bir kar yağışı ile karşılaştığını belirterek, ?Cuma günü başlayan olumsuz hava koşulları, yoğun yağan karla yollarımız kapandı. Perşembe gecesi meteorolojinin uyardığını söylemiştim. Alınan önlemler, belediyenin gücü oranındaydı. Biraz uzun sürmesi elimizi kolumuzu bağladı. Elektrik kesintileri oldu, otobüsler çalışmadı. Bandırma tarihinde böyle bir kar yok.1944 yılında böyle kar var ama ?o da bu kadar değil´ dediler. Uzun süre devam etmiş olması elimizi kolumuzu bağladı. Pazar günü yoluna girmişti ama pazartesi yağan kar tekrar yolları kapattı. Ana arterleri 5-6 sefer açtığımız oldu. Karla mücadele yoğun olarak yapıldı. Vatandaşlarımız tüm çözümleri Bandırma Belediyesi´nden bekledi. Tabii vatandaşlarımız sıkıntı çekti, eleştirmekte haklıdır. Herkesin belli sorumluluk alanları var. Örneğin Karacabey yolu kapanıyor, beni arıyorlar, Banvit´ten, ?yol kapalı, bekliyoruz´ diye arıyorlar. Her alandan belediyemizden beklenti oluştu.112 acil bizi aradıklarında önüne bir kepçe koyarak hastaya ulaşılmasını sağladık. Çalışanlarımız 11 adet iş makinesi ile çalıştık. Bu rakama Aksakal ve Edincik dahil. 5´te dışarıdan temin ettik, 5 şirketten destek aldık. 350 kişilik ekiple çalıştık.2 buçuk gün şantiyede elektrik yoktu, orada jeneratörler ile çalıştık. Ana yolları açıyoruz ama otobüsler çalışmayınca hayat akmıyor. Bende bütün gece sokakları dolaşarak eve gittim. Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Bülent Beyi arayarak, ?Şuralar açık, otobüsleri çalıştırın´ dedim. Biz 2 gün TOKİ´ye araçlarımızı çıkardık ücretsiz olarak. Otobüslerini çıkardık yeter ki otobüsler çalışsın.300 civarı ağaç hasar gördü. 50 kamyon dal taşımışlar.
Yollarımız, yeşil alanlarımız büyük hasar görmüş. Greyder, karı kürerken rögar kapakları hasar gördü. 20 bin litre mazot harcadık. Bir tanker solüsyon, 100 ton tuz kullanmışız. Maliyeti 700 bin ila 1 milyon olarak düşünüyoruz. Tabii hasarları da düşünerek bu rakamı söylüyorum. Bu tarihte görülmemiş felaket. Pazartesi günü itibariyle çöp konusunda başarılı çalışma yürütüldü. Şu an yaşam normale döndü. Biriken karları taşıdık. 1350 kamyon kar, yat limanı bölgesine taşındı. İyi niyetle olanaklarımızı kullanarak çalışmalarımızı yürüttük. Kara yolları bizi sıkıntıya soktu. Terminal ve hastane yolunu biz açtık. Köy yollarını açarken, Sahil Yenice´de mahsur kalan 3 çobanı kurtardık. Kısıtlı olanaklarla sorunların üstesinden geldik diye düşünüyorum.?dedi
Ana caddelerin Balıkesir Büyükşehir Belediyesine geçtiğini ve dolayısıyla bu alanların Büyükşehir´in hizmet alanında olması gerektiğini aktaran Mirza, ?Büyükşehir Belediyesinden gelen yazıda; ?Atatürk, İnönü, Kurtuluş, Ordu caddelerinin bakım onarımı Büyükşehir´e devredilmiştir´ deniyor. Vergileri de almak kaydıyla diyor, burada Büyükşehir´in hizmet vermesini beklemek en doğal hakkımız. BASKİ, 2015´te, Bandırma´da 22 milyon para topladı. Büyükşehir olunca makinelerimizi onlara verdik, köy yollarının açılması Büyükşehir´in. Herkes görevini yapmış mı? Bir bakmanızı istiyorum. Büyükşehir kendi sorumluluk alanlarında yeterince hizmet etmedi. Burada suçlamada yapmıyorum.? dedi.
1/5000´lik planları da gündeme getiren Başkan Mirza, Edip Uğur´un ?Bandırma Belediyesi bizi kilitliyor? açıklamalarına sert tepki göstererek ? Bizim davalarımızla 5000´lik planın hiçbir alakası yok. Ben Edip başkana soruyorum; halkın aleyhine Büyükşehir´in önünü kesecek hangi davam var. BASKİ´nin yüzde 5 kesintisini dava ettim.400 bin liramızı kesitiler, suyu dava ettim, Edincik binasını dava ettim. Bir de mera alanını aldık diyorlar onu dava ettim. Ben Bandırma´nın haklarını koruyorum. Planlar neden aynı anda yapılmıyor? Belki de istediğimiz adamlara vereceğiz diyorlarsa onun için bekletiyorlar. İmar yasası, bu planların zorunluluğunu vurguluyor. Biz bunu istiyoruz. Kentimiz çarpık sanayileşmesin. Hepsinin tek şirket mi yapmak zorunda? Bir sürü şirket var, bu planları yapan. Karla ilgili eksiğimiz varsa vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Şunu bilsinler ki canla başla çalışan bir belediye var. Bandırma´da 1374 adet sokak varmış, bunların hepsine 11 iş makinesiyle girebilmek zor olsa gerek. Aynı anda her yere hizmet mümkün olmuyor. Pazar yerine de otobüsün içine de havalandırmadan kar giriyorsa Pazar yerine de kar girer. Büyükşehir ile kavga etmeyelim istiyoruz. Bizden su parası topluyorsanız, 3 kepçe değil, 10 kepçe gönderilsin istiyoruz. Aldığı kaynaklara göre yeterince hizmet etmediğini düşünüyorum. ? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Başkandan basın toplantısı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli