Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Yavaş, Sındırgı Termal Suyunu tanıttı

Başkan Yavaş, Sındırgı Termal Suyunu tanıttı

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçedeki sıcak su müjdesini Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'nin Ekim Ayı Olağan Toplantısında birlik üyeleri ile paylaştı.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçedeki sıcak su müjdesini Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısında birlik üyeleri ile paylaştı.
Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı ve Belediyelerde Yenilenebilir Enerji Uygulamaları Paneli, Kocaeli’de düzenlendi.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ında yer aldığı programa, 3 Büyükşehir Belediyesi, 9 İl Belediyesi, 59 İlçe Belediyesi ve 4 Belde Belediyesi olmak üzere toplam 75 belediyeden temsilciler katıldı.
Termal Turizm alanında gelişen Sındırgı’nın dönüm noktası olan sıcak suyun ilçeye gelmesini birlik üyeleriyle paylaşan Başkan Yavaş, “Türkiye’nin tek Yap – İşlet Devret Modeliyle 23 kilometrelik isale hattının sona erip Hisaralan Kaplıcaları Bölgesindeki sıcak suyun ilçeye getirildiğini söyledi.
2008 yılında Uzunlar Firması ile yapılan protokolle sıcak suyun ilçeye getirilmesi için ilk adımı attıklarını hatırlatan Yavaş, “Ancak 2009 yılında bizim başlattığımız projeye ara verildi. Hatta yüklenici firmaya 4 defa 6’ar aylık Belediye Meclis kararı ile uzatma izni verildi. 30 Mart yerel seçimleri ilçemiz adına dönüm noktası oldu. İlk işimiz sıcak suyu ilçeye getirecek olan Yüklenici firma ile görüşmek oldu. Bu görüşmemizde onlara 3 ay bir süre verdik. 22 Ekim akşamı yıllardır özlemini çektiğimiz sıcak su ilçeye geldi. Artık bundan sonra Termal alanda hızla gelişen, yatırımcılar için cazibe merkezi olan, dışa göç veren değil, yeni istihdam alanları ile göç alan bir ilçe olacağız” dedi.
Sındırgının göz bebeği konumunda olan Eman Termal Otel’in su kaynağını arttırmak isteyen Başkan Yavaş, sondaj makinesi bulunan Ankara Kazan Belediyesi ile bir görüşme gerçekleştirirken, sondaj çalışmalarına bir an önce başlanması için makinelerin ilçeye gelmesi kararlaştırıldı.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli