Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Yavaş, başarılı sporcuları ödüllendirdi

Başkan Yavaş, başarılı sporcuları ödüllendirdi

Balıkesir'de düzenlenen Okullar arası güreş müsabakalarında takım halinde 3. olan Sındırgı Belediyesi Güreş takımı, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ı ziyaret etti.

Balıkesir’de düzenlenen Okullar arası güreş müsabakalarında takım halinde 3. olan Sındırgı Belediyesi Güreş takımı, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ı ziyaret etti.
Göreve geldiği günden bu güne spora ve sporcuya verdiği destekle ön plana çıkan Başkan Yavaş, “Güreşle marka olmuş Sındırgı’yı tekrar eski günlerine kavuşturmak hepimizin hayali. Sizlerle birlikte bu hayali gerçekleştireceğimize inanıyorum.” dedi.
Mesleki Eğitim ve Teknik Merkezi Müdürü Tuncay Öztürk, Sındırgı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Himmet Derim, İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Hüseyin Ildıran, Sındırgı Belediyesi Güreş Takımı Hocası Turgay Altıntaş ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak’ın hazır bulunduğu ziyarette başarılı güreşçilere Belediye Başkanı Yavaş, eşofman takımı ve ayakkabı hediye etti.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın göreve gelmesiyle profesyonel olarak spor yaptıklarını belirten Sındırgı Belediyesi Güreş Takımı Hocası Turgay Altıntaş şöyle konuştu: “Okullararası METEM öğrencileri ile gittiğimiz turnuvada 13 takım arasında 3. olduk. Ondan sonra büyükşehir belediye gibi büyük takımlar var. İyi sporcuları var bizim amacımız ilçelerle yarışıyoruz Hamdolsun iyi gidiyoruz. Ondan sonra bireysel kulüplerarası turnuva yapıldı. Onda da üçüncülüğü aldık orda aldığımız bu kupayı da belediyeye getirdik. Miniklerimizle Valilik ve Büyükşehir belediyesinin düzenlemiş olduğu turnuva da takımla bir mücadelemiz vardı ona gittik. Takım halinde miniklerimiz 4 madalya aldı. Miniklerimizin yaş grupları daha yetmiyor. Çok miniklerimiz var ama resmi olarak güreşecek 20 tane sporcumuz var güreşecek. Sürekli hafta sonları güreş müsabakaları var. Ortalama 40’a yakın sporcularımız var. Sizden sonra profesyonel olarak yapmaya başladık Allah sizden razı olsun.” dedi.
Yavaş: “Kapalı Spor Salonu yapım ihalesi önümüzdeki ay yapılıyor”
Başkan Yavaş, kapalı spor salonu yapım ihalesinin gelecek ay yapılacağını açıklayarak; “Katrancı Halil’lerin İbrahim Gacaroğlu’ların, Şerif Pehlivan’ların, Mehmet Ali Yağcı’ların memleketinde insanlar güreşçi dediği zaman Sındırgı’yı örnek olarak gösteriyor. Güreşi yaparsınız da şimdiki güreşler çoğunlukla şov maksatlı yapılıyor biraz. Ama bu şovunda olacağı bir ortamda Sındırgı’dan güreşçilerin bu işin içinde olması bizleri çok sevindirecektir. Kapalı spor salonu ihalesi önümüzdeki ay yapılıyor. 250 seyirci tribün kapasiteli kapalıspor salonumuzun 1 yılda tamamlanması bekleniyor. Orada bu güreşçilerin yetişmesi için bize düşen görev, o gibi ortamlarda sıcak su ilçe merkezinde olduğu için ısınma problemleri de olmayacak. Kışında her mevsimde spor faaliyetleri yapma sadece güreş için değil bayanlarımızın da spor yapmasını sağlayacak ciddi bir ortam olacak. Bizim yapbileceğimiz maddi ve manevi destektir. Sizlerde teknik olarak bu işte hevesli olduktan sonra el birliğiyle olmayacak bir şey yok. Tekrar eski o güreşin iyi olduğu marka olduğu Sındırgı’ya tekrar kavuşmak hepimizin hayali. İnşallah o hayli gerçekleştirmede kimin ne kadar katkısı varsa, kime ne düşerse o elinden geleni yapacağını inandığım için şimdiden emekleriniz için teşekkür ediyorum.” dedi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli