Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Yavaş, bakanlığın onayladığı projeleri tanıttı

Başkan Yavaş, bakanlığın onayladığı projeleri tanıttı

Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Bilgi Evi tarafından hazırlanan iki proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Bilgi Evi tarafından hazırlanan iki proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi.
Her iki projenin bakanlık tarafından kabul edilmesiyle, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş basın açıklaması yaptı.
Başkan Yavaş, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen ‘Sındırgı Gençlik, Sınırlarımızı Aştık’ ve ‘Balıkesir’in Güneydoğusu, Geleceğe Açılıyor’ projelerini basına tanıttı.
Sındırgı’da devlet desteklerini almak ve eğitim kapsamında ilçe halkını yeni değişime adapte etmek için eğitim çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Başkan Yavaş “Gençler bizim için önemli. İki proje hazırlanmıştı, biri ‘Sındırgı Gençlik, Sınırlarımızı Aştık’ diğeri ‘Balıkesir’in Güneydoğusu Geleceğe Açılıyor’ isimli proje idi. Toplam maliyeti 75 Bin liralık bütçeli iki projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi. Bu proje kapsamında da Sındırgı’dan gençler hem Türkiye içinde hem de uluslararası boyutta gezmeleri, görmeleri, başka insanlarla irtibat kurmaları amaçlanıyor. İlçemizden de başka ülkelere gençlerimizi, öğrencilerimizi yollamış olacağız. Gençler böylece Sındırgı tarihinde ilk defa okullardan sonra belediyenin yaptığı projeyle beraber yurtdışını görme imkânına sahip olacaklar. İkinci Projemiz ise ‘Balıkesir’in Güneydoğusu, Geleceğe Açılıyor’ isimli projemiz. Burada da başarılı gençlerin şehir dışına çıkmamış olanların okul ev köy arasında sıkışmış kalmış gelirleri kısıtlı olan gençlerin dışarıya açılmaları için Eskişehir, İstanbul, Ankara gibi yerlere geziler düzenleyerek. 15 kız toplam 40 öğrenci bu proje kapsamına değerlendirilmiş olacak. Sındırgı İlçesini Geliştirme Derneği Proje ortağımız olarak gözüküyor. 7 ay boyunca proje devam edecek. İnşallah bu çerçevede hem gençlerimiz kitap okumanın yanında, insanlarla buluşmanın yanında ve el sanatlarına da ehemmiyet vererek hüsnü hat, ebru, kaligrafi ve minyatür gibi sanatlar konusunda eğitilmiş olacaklar. Gençlerimizi eğitmek geleceğe emin adımlarla ilerlemenin başı olarak algılıyoruz. Bundan dolayı iki projenin geçmiş olması bizlere mutluluk veriyor.” dedi.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli