Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Başkan Yakar: Gönenin sorunları birliktelikle aşıldı

Başkan Yakar: Gönenin sorunları birliktelikle aşıldı

Mart 2004den bu yana Gönen Belediye Başkanlığı görevini yürüten Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, ilçesine kazandırdığı yatırımları sıraladı.

Mart 2004`den bu yana Gönen Belediye Başkanlığı görevini yürüten Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, ilçesine kazandırdığı yatırımları sıraladı.
Gönen`in geleceğini şekillendiren, halkın yaşamını doğrudan etkileyen dev yatırım ve hizmetleri yaşama geçirdiğini belirten Belediye Başkanı Yakar, Adliye Sarayından Kapalı Pazar yerine, Katı Atık Çöp Düzenleme tesisinden Gönen-Bandırma karayoluna, belediye sarayından doğalgaza, yeşil alanlardan meydanlara çevre yoluna, spor kompleksinden okullara  Gönen`e gerek yerel gerekse hükümet eliyle kazandırılan her yatırım ve hizmette emeği bulunduğunu açıkladı.
10 yıllık görev süresi içinde, ayrımcılık yapmadan toplumun her kesimini kucaklayan anlayışla hareket ettiğini öne süren Başkan Yakar, "Gönen halkının belediye başkanı olduğumun idrakiyle hareket ettim. Halkımla barışık ve uzlaşı içinde oldum. Meclisimizde, alınan kararların % 99`nun oy birliği içinde alınması Gönen`deki demokrasi kültürünün geliştiğinin yansıması" derken, partisinden aday adaylarının çıkmasını da "Demokratik haklarını kullanıyorlar, aday adaylarımıza saygılıyım." dedi.
Kurumlararası diyalog ve birlik beraberlikle Gönen`in bölgede parmakla gösterilen önemli yatırımlar kazandığına işaret eden Başkan Yakar, "Birlik beraberlik içerisinde, Gönen`in dinamiklerini harekete geçirip, ivme yakaladık. Hayvancılığın Balıkesir`deki üssü olan Gönenimize Güney Marmara`nın  en modern ve büyük hayvan pazarı, Endüstri Meslek Lisemize bir okul niteliğinde 17 ek derslik kazandırdık. Kurumlar arası işbirliği, halkımıza da yansıdı, Plevne Camisi halkımızın desteğiyle ibadete açıldı. Gönen`in birlik ruhuyla altından kalmayacağı sorun yok." dedi.
Üçüncü ve son kez belediye başkanlığı görevi talip olduğunu vurgulayan Başkan Yakar, "Gönen`i marka şehir yapacak, ekonomisinden sosyal yaşamına, kültürel dokusundan eğitimine kadar kentin her noktasında etkisini gösterecek olan bir kentsel dönüşüm projemiz var. Sözleşmesi imzalanan Kentsel dönüşümünün süreci başladı. Projeyi yaşama geçirmek, tamamlanmamış işlerimizi bitirmek için son kez  belediye başkanlığına talibim." Dedi.
Balıkesir`in, Büyükşehir olmasıyla birlikte yerel yöneticilerin sorumluluklarının ve yükünün arttığına dikkat çeken Gönen Belediye Başkanı AK Parti aday adayı Hüseyin Yakar, "Sarıköy ve 89 köyümüzle sorumluluk alanımız genişledi. Köylerimize, merkez mahallemizmiş gibi hizmet götürülecek. Birlik ve beraberlik ruhuyla hareket ettikten sonra Gönen`in her türkü sıkıntının altından kalkacağına inancım tam."
Yakar: "Aday adaylığı herkesin demokratik hakkıdır"
Gönen Belediye Başkanı AK Parti belediye başkan aday adayı Hüseyin Yakar, 10 yıllık hizmet dönemini masaya yatırırken, seçim süreciyle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Partisinden aday adaylarının çıkmasını, kendisine karşı yapılmış bir hareket olarak görmediğini söyleyen Başkan Yakar, "Her vatandaşımızın, aday adayı olmak en doğal demokratik hakkıdır. Gerek AK Partiden gerekse diğer siyasi partilerden aday olarak çıkan arkadaşlarıma saygılıyım, demokratik haklarını kullanırken, demokrasi kültürünün gelişimine katkıda bulunuyorlar hepsi de hizmete talip." değerlendirmesinde bulundu.
10 yıllık görev süresinde, partisiyle uyum içinde çalışıp, Gönen`in yatırım kazandırılmasına öncülük ederken, siyasi ayrımcılığa ve ayrıştırıcılığa gitmeden de toplumun her kesimini kucaklayıp, uzlaşı kültürünün gelişmesinde etkili olduğuna değinen Yakar, "Halkımla barışık ve uzlaşı içinde yerel yönetici olarak hem sorumluluğumu yerine getirdim hem de Gönen`de demokrasi çıtasının yükselmesine katkıda bulunmaya çalıştım. Belediye Meclisimizde, alınan kararların % 99`unun oy birliğiyle karara bağlanması, Gönen demokrasi kültürünün geliştiğinin göstergesidir. Kısır  çekişmelerin içine girmedim, kavgalı olmadım." dedi.
Yakar: "Gönen`in dinamiklerini hayata geçirdik"
Yerel yönetici olarak, kurumlararası işbirliğine ve diyalogun geliştirilmesine önem verdiğini belirten Yakar, "Birlik beraberlik ve işbirliği sayesinde, Gönen`e bölgemizde örnek gösterilen yatırımları kazandırmayı başardık. Borsamızla birlikte, Balıkesir`de hayvancılığın üssü olan ilçemize, Türkiye`de parmakla gösterilen, AB standartlarında  Güney Marmara bölgenin en modern ve büyük hayvan pazarını kazandırdık. Ticaret Odamızla işbirliği içinde bir okul niteliğinde 17 ek dersliğin yapılmasına öncülük ettik. Sivil toplum örgütlerinin etkin ve faal olması, Gönen`in sosyal yaşamı içinde yer alması, kentin demokratik gelişimi ve birlik beraberlik ruhunu yakalaması için önemli." dedi.
Yakar: "10 yılımız hizmetlerimizle dolu dolu geçti"
Gönen Bandırma yolundan, adliye sarayına, devlet yeni hastanesinden kapalı pazar yerine, çevre yolundan katı atık çöp düzenleme sahasına, şehir içi yollardan köy yollarına, belediye binasından yeşil alan ve meydan düzenlemelerine Gönen`e kazandırılan her yatırım ve hizmeti partisiyle uygum ve ahenkli çalışmayla Gönen`e kazandırmayı başardıklarına vurgu yapan Yakar, "Fikir ayrılıkları olmazsa, sıkıntı var demektir. Önemli olan ortak bir noktada bululup, aynı hedefte buluşmak. Biz, bu buluşmayı yapabiliyoruz." dedi.
Yakar: "2014`ten sonraki hedefimiz Gönen`i marka şehri yapmaktır"
Hayal olarak nitelendirilen, doğalgaz başta olmak üzere birçok yatırımı kazandırmada ısrar ve takibin önemli olduğunu işaret eden Yakar, "Doğalgaz insanlarımızın yaşamını kolaylaştırırken, kış aylarında etkili olan yoğun hava kirliliğinin giderilmesinde etkili oldu. Gönen`in geleceği olan, şehrimizin değerlerini arttıracak en büyük proje ise hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm. Kentsel Dönüşüm, Gönen`i marka şehir yapacak. Tabakhanenin bulunduğu alana 5 yıldızlı tesisler kurulacak. Bacasız sanayi gelecek. Otellerin yapılması demek, termal turizmin Gönen`de çağ atlaması, istihdam yaratılması ve önümüzdeki süreçte turizm üzerine yeni okullarımızın açılması demektir. Kentsel dönüşüm, sosyal yapısından kültürel ve ekonomik hayatına Gönen`in her noktasında etkisini gösterip, insanlarımızın yaşamını doğrudan etkileyecek bir projedir." dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli