Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Başkan Yakar: Gönene AB standartlarında hayvan pazarı kazandırıldı

Başkan Yakar: Gönene AB standartlarında hayvan pazarı kazandırıldı

Gönen İlçesinin Belediye Başkanı AKPli Hüseyin Yakar, Gönende kurulan hayvan pazarının bölgede bir numara olduğunu ileri sürdü.

Gönen İlçesinin Belediye Başkanı AKP`li Hüseyin Yakar, Gönen`de kurulan hayvan pazarının bölgede bir numara olduğunu ileri sürdü.
Gönen Belediyesi ile Ticaret Odasının işbirliğinde, 30 dönüm alan üzerine kurulan Gönen yeni Hayvan Pazarı hizmete hazır geldi. Fiziki mekanlardaki inşaatın tamamlandığını, yerel yönetim olarak çevre düzenlemesi ile yolları yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, hayvan pazarının bu ay içerisinde hizmete gireceğini müjdeledi.
Kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneği
İşletmesini ve yapımını Ticaret Borsasının üstlendiği, projesi ve yer tahsisi Gönen Belediyesine ait Hayvan Pazarının fiziki mekan inşaatı tamamlandı. Altyapısı, çevre düzenlemesi ve yollarının Gönen Belediyesince yapılacağı, yeni Hayvan Pazarının kanalizasyonun döşendiğini bildiren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, 13 dönümlük alanın da 30 dönüm olarak genişletildiğini bildirdi.
Yerin genişlemesini ileriye dönük alınan karar olduğunu da kaydeden Başkan Yakar, "Gönen, Balıkesir`in ötesinde Türkiye`nin hayvancılığının can damarı. Hayvancılığıyla, marka olan Gönen`e kurulan Hayvan Pazarı da bölgeye hitap edecek ve Güney Marmara bölgesinin ihtiyacını karşılayacak kapasitede" dedi.
AB standartlarında, Güney Marmara bölgesinde tek olan bir hayvan pazarını Gönen`e kazandırmaktan mutlu olduklarını da kaydeden Başkan Yakar, "Yeni hayvan pazarımız, bu ay içerisinde hizmete açılacak. Yerel yönetim olarak, hayvan pazarının yollarını ve çevre düzenlemesini açılıştan önce tamamlayacağız" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli