Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Yakar, genç çevrecileri ödüllendirdi

Başkan Yakar, genç çevrecileri ödüllendirdi

Gönen Mehmet Çanakçı İ.Ö.O. atık pil toplama kampanyasında okullar bazında Gönende birinci, Balıkesir genelinde ise ikinci oldu.

Gönen Mehmet Çanakçı İ.Ö.O. atık pil toplama kampanyasında okullar bazında Gönen`de birinci, Balıkesir genelinde ise ikinci oldu. 
Balıkesir merkez ve ilçelerinde, belediye başkanlıkları vasıtasıyla atık pillerin toplanması, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında, 317 kilosunu Mehmet Çanakçı İ.Ö.O. toplayarak okullar bazında Gönen`de birinci, Balıkesir genelinde ikinci oldu.  
TAP Derneği tarafından 1 adet Fen Labaratuvar setine layık görülen Mehmet Çanakçı İ.Ö.O.`nun ödülü Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar tarafından verildi.
TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği) tarafından Balıkesir İlinde Merkez, Kepsut, Dursunbey, Erdek, Susurluk, Ayvalık, Burhaniye, Gönen, Bandırma, Edremit Belediye Başkanlıkları ile atık pillerin toplanması, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları konusunda imzalanan protokoller dahilin de çalışmalar gerçekleştirildi. 
Yapılan çalışmalar doğrultusunda 2012-2013 yılı (1 Kasım 2012-30 Nisan 2013) Eğitim döneminde söz konusu İlçe Belediyelerdeki okulları kapsayacak ödüllü pil toplama kampanyasında Gönen`de 20 İlk ve Ortaöğretim okullarında toplam 355 Kg atık pil toplandı. Bu pillerin 317 Kg`ını Mehmet Çanakçı İ.Ö.O toplayarak, okullar bazında Gönen`de 1., Balıkesir genelinde ikinci oldu. 
Gönen Mehmet Çanakçı İ.Ö.O, TAP Derneği tarafından 1 adet Fen Laboratuvar setine layık görüldü ve bu ödülleri Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar tarafından kendilerine takdim edildi. 
Belediye başkanlığı makamında düzenlenen bir törenle ödüllerini öğrencilere takdim eden ve okullardaki bu duyarlılığa dikkat çeken Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, ``Unutmayalım ki atık pillerin içerdiği Civa, Kurşun, Kadmiyum gibi ağır metallerin merkezi sinir sisteminden, sindirim ve solunum sisteminde birçok hastalıklara yol açtığı, kansere sebep olduğu, bir küçük pilin 4 m3 toprağı zehirlediği aklımızdan çıkarmayalım. Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün kontrolünde yürütülen bu çalışmaların sürdürülebilir çevre kapsamında ilçemizde çevre sağlığını en kaliteli düzeye çıkarmak hedeflenmiştir. Bu çalışmalarından dolayı Mehmet Çanakçı İ.Ö.O` na teşekkür eder başarılarının devamını dileriz. Tüm halkımızın da, atık pillerini pil toplama noktalarına bırakıp, daha sağlıklı ve çevreci bir Gönen için bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum`` dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli