Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Uğur körfez sahilini inceledi

Başkan Uğur körfez sahilini inceledi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur; "Kıyı şeridimizi geliştirmeyi ve daha çekici hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur; "Kıyı şeridimizi geliştirmeyi ve daha çekici hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kıyı şeridinde yapılabilecek projeler ve projelere uygun alanların belirlenmesi için Körfez Bölgesinde inceleme gezisi yaptı.
İnceleme gezisi sonrası konuyla ilgili bilgi veren Başkan Uğur, kıyı şeridinde yeşil alan, ulaşım, eğlence, alt yapı, turizm, kıyı dönüşümü ile ilgili çeşitli projeler üzerinde çalışma başlattıklarını bildirdi.
Başkan Uğur bu kapsamda, kıyı kesiminde balıkçı barınakları, marina, toplu ulaşım iskeleleri, kruvazör limanı, sahil yolu, yürüyüş yolları ile raylı sistem bağlantıları gibi ulaşımla ilgili projelerin yanı sıra turizm alanında ise belediye sosyal tesisi alanları, günü birlik kamping alanları, su sporlarının yapılabileceği aktivite alanları gibi çeşitli çalışmaların planlandığını belirtti.
Gezide, mevcut doğal yapısı korunacak alanlar ile yeni yatırım alanlarının tespiti ile ilgili de çalışmaların yapıldığını söyleyen Başkan Uğur, “Yaz aylarında çok sayıda tatilcinin tercih ettiği körfez bölgemize yapacağımız çalışmalarla daha da geliştirmek ve turizmin sadece yaz aylarında olmaktan çıkararak devamlı hale getirmek için gerekli projeler üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor. Kıyı şeridimizi daha da çekici hale getirmek ve sahillerimizden alınan verimi arttırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla aynı zamanda Balıkesir ekonomisine de büyük katkı sağlamış olacağız.” diyerek sözlerini noktaladı.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli