Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Uğur, körfez bölgesi şoför esnafıyla görüştü

Başkan Uğur, körfez bölgesi şoför esnafıyla görüştü

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, körfez bölgesindeki dolmuş şoförlerinin sorunlarını dinledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, körfez bölgesindeki dolmuş şoförlerinin sorunlarını dinledi.
Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım gibi konularında alacakları kararların tüm ilçelerde geçerli olacağını hatırlatırken, şoför esnafının ilettiği sorunları ortak bir çözüm getireceklerini bu şekilde hem esnaf ve vatandaşların memnuniyetini birlikte sağlayacaklarını ifade etti.
Edremit Şoförler Odası Başkanı Ahmet Dut ve Altınoluk, Akçay, Sarıkız, Yeşil Edremit Ulaşım Kooperatifleri Temsilcileri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u makamında ziyaret etti.
Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesinin ulaşım konusundaki krıterlerini anlattı.
Oda başkanı ve beraberindeki dolmuş şoförlerinin sıkıntılarını ve isteklerini dinleyen Uğur, tüm araçların yenileneceğini, engellilere uyumlu hale gelmesi gerektiğini ve validatör takılmasının şart olacağını söyledi.
Ayakta yolcu taşımayla ilgili şikayetlerin artık kalkması gerektiğini belirten Başkan Uğur, Edremit-Küçükkuyu (Çanakkale) hattında toplam 55 aracın dolmuş hattı olarak çalıştığını, yaşanan sorunların Büyükşehir Belediyesi olarak getirecekleri sistem ile ortadan kalkacağını bildirdi. Edremit Şoförler Odası Başkanı Ahmet Dut ve beraberindeki aynı zamanda dolmuş hattı sahibi olan kooperatif temsilcileri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a, “Bizden ne isterseniz varız. Hiçbir itirazımız yok. Bu yaklaşımınız için size içtenlikle teşekkür ederiz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.
Dolmuşçuların D4’lerin devir işlemleriyle ilgili sıkıntının ise araçların yenilenmesiyle çözülebileceği, Büyükşehir Belediyesi UKOME Dairesi Başkanlığı tarafından alınacak karar ile M plaka ile devam edilebileceği kaydedilirken, yeni araçların 17+4 kapasiteli olmasıyla ilgili de görüş birliği sağlandı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’deki 9 hatta Büyükşehir Belediyesine ait 23 aracın çalıştığını, bunları Belediye olarak hattan çekeceklerini tekrarladı.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli