Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Başkan Tosun, Ramazan ayını değerlendirdi

Başkan Tosun, Ramazan ayını değerlendirdi

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, On bir ayın sultanı olan Ramazan Ayı'nın değerlendirmesini yaptı.

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, On bir ayın sultanı olan Ramazan Ayı'nın değerlendirmesini yaptı.
Bandırma Belediyesini Ramazan ayı süresince yaptığı çalışmalar ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Tosun, "Halkımızın diğer zamanlara göre daha duyarlı olduğu huzur, sükunet ve kaynaşma ortamı içerisinde geçmiş olmasından dolayı özellikle mutluluk duymaktayım. Halkımızın bu duyarlılığınından dolayı saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Ramazan ayının huzurlu ve sorunsuz geçmesi için Belediyemiz bütün birimleri ile birlikte büyük bir özveriyle çalışmıştır.” dedi. 
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve Bandırma’da, oldukça uzun, maddi ve manevi her anlamda yorucu ve zamansız kaybettiğimiz sevdiklerimiz nedeniyle hepimizi çok üzen bir pandemi döneminin yaşandığını hatırlatan Başkan Tosun “Bandırma Belediyesi, pandeminin kentteki izlerini atlatabilmek adına hem kurumsal gücüyle ve hem de işbirliği yaptığı kurumlar, kuruluşlar, STK’lar ile birçok projeyi hayata geçirmişti. Pandemi sonrasında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle hayatları daha da zorlaşan vatandaşların yoğun talebiyle belediyemiz sosyal yardımlaşma çalışmalarını arttırdı. Muhtarların tespit ettiği, yanı sıra belediyeye bizzat başvuran, zor durumdaki vatandaşlara gıda yardım paketleri ulaştırıldı.” diye konuştu. 
Tosun, konuya ilişkin yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Özellikle şu mübarek ramazan ayında birçok vatandaşımızın iftar ve sahur sofralarındaki o çeşitlilik, misafir ağırlama gibi gelenekler maalesef uygulanamaz oldu. Milletimizin büyük bir çoğunluğunun ihtiyaç sahibi haline geldiğine üzülerek şahit oluyoruz. Bandırma Belediyesi’nin ve hayırsever iş insanlarının desteğiyle, Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan iftar sofralarında, her gün yaklaşık 1250 kişi misafir edildi. Edincik, Aksakal ve bütün mahalle muhtarlarının gözetiminde kurulan iftar sofralarında, Bandırma Belediyesi her gün yaklaşık 1750 kişiye iftar yemeği sundu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun önerisiyle, CHP’li belediyeler “Kara Kış Fonu” oluşturmuştu. Bandırma Belediyesi de 3.000 eve ulaşacak, 3.000 gıda yardım paketi hazırladı. Yardım paketi içerisinde; hergün 2-4 yaş arası yaklaşık 1.400 çocuğa “Süt İçmeyen Kalmasın” sloganıyla başlatılan ve dağıtıma devam edilen BanSüt’ün dışında, Bandırma Belediyesi Halk Gıda markasıyla paketlenmiş gıda ürünleri var. Bandırma Belediyesi’nin kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla; Doğa Mahallesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği, Çepni Mahallesi Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği ve Eski Ziraatli Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan protokol ile belediyeye ait alanların üst kullanım hakları, o mahallenin çiftçilerine verilmişti. Bandırma Belediyesi bu protokol karşılığı 12.000 kg nohut, 6.750 kg kuru fasulye ve un haline getirilen 60 ton buğday almıştı. Bandırma Belediyesi Halk Gıda ismiyle tescillenen markasıyla ambalajlanan bu ürünlere ek olarak, bir evin ihtiyacı olan birçok gıda ürünü de kent esnafından tedarik edilmişti. Kara Kış Fonu gıda yardım paketleri belediye ve muhtarlıklara yapılan başvurular sonunda, bir defaya mahsus 3.000 eve ulaştırıldı. Ayrıca Bandırma Belediyesi, tüm yıl boyunca, her ay yaklaşık 600 eve gıda yardım paketleri ulaştırmaya devam ediyor. Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlediği, her hafta cumartesi ve pazar günleri gerçekleşen kültür, sanat ve eğlenceli etkinlikler Bandırmalılar tarafından büyük beğeni topladı. Etkinliklerdeki söyleşiler, konserler, çocuklar için tiyatrolar, Karagöz-Hacivat gösterilerinin tamamı ücretsiz olarak sunuldu. Mübarek ramazan ayının şu son günlerinde, siz sevgili hemşerilerimi sevgi ve saygılarımla selamlıyor, feyiz ve bereketiyle kalplerimizi ısıtan, içtenlikle paylaşmanın mutluluğunu birlikte yaşadığımız nice ramazanlar diliyorum.” 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı