Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Ok, işçi ücretlerine 30 zam yaptı

Başkan Ok, işçi ücretlerine  30 zam yaptı

Balıkesirin MHPli Belediye Başkanı Ok, belediye emekçilerinin maaşlarına yaptığı zam oranıyla tüm emekçilerin övgüsünü kazandı.

Balıkesir`in MHP`li Belediye Başkanı Ok, belediye emekçilerinin maaşlarına yaptığı zam oranıyla tüm emekçilerin övgüsünü kazandı.
Balıkesir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 300 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. 
Yapılan anlaşmaya göre; işçilere % 30 zam yapılırken, sosyal ve eğitim yardımlarında % 50`ye varan artış oldu.
Belediye-İş Sendikası ile Balıkesir Belediyesi arasında geçtiğimiz gün belediye binası önünde toplu iş sözleşmesi imzalandı. 
300 işçiyi kapsayan imza töreninde işçilerin maaşlarına % 30 oranında zam yapıldı, sosyal ve eğitim yardımlarında da % 50`ye varan artış sağlandı.
İmza törenine Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Balıkesir`in MHP`li Belediye Başkanı İsmail Ok ve Belediye İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden katıldı. 
Üç başkan birlikte toplu iş sözleşmesini imzaladı. Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul emeğe ve emekçiye verdiği katkılardan dolayı Belediye Başkanı İsmail Ok`a plaket takdim etti.
Törende konuşma yapan Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Yüksel Özden Belediye Başkanı İsmail Ok`a yaptığı katkılardan ve emeğe gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.
Bel-İş Sendikası Genel Bşk. Yurdakul: "Biz siyaset değil, politika yapıyoruz"
Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Türkiye`nin şu anda kanama geçirdiğini ileri sürdü.
Toplu sözleşmelerin sendikalar için bir amaç değil bir araç olduğuna dikkat çeken Yurdakul, "Ankara`dan buraya geldim, belediye başkanı da randevularını erteledi. Yakında Suriye olayı var. Emek örgütü olarak buna duyarsız kalamayız. Savaş çığlıkları atılıyor, buraya kim gidecek? Bizim emek örgütünün çocukları gidecek. Evlere kimin cenazeleri geldi? Bizim canlarımız yanmadı mı? Kim tezgâhladı bunları? Egemen güçler. Şimdi de yanımızda tezgâhlanıyor. Kan gövdeyi götürüyor, insanlar kesiliyor, bombalar patlıyor. Reyhanlı`da bomba patladı 52 kişi öldü. Niçin yapıldı bunlar? Kimin çıkarları için yapıldı bunlar? Emekçi halkın çıkarları için mi yoksa emperyalistlerin çıkarları için mi yapılıyor bu oyunlar? Bunları anlatmalıyız. Biz sadece midesine bakan kişiler değil, midesine bakanların sendikası değiliz. Midesine bakanlar emekçiler değildir. Önce vatanına, çocuğuna ve geleceğine bakacaktır. Emek ve örgüt budur. Taşeronlaşma genişletilmeye çalışılıyor. Bunun için kıdem tazminatını monte edecekler. Bunun için patronlardan emir aldılar. Kıdem tazminatı yük denilerek kaldırılmak isteniyor. Önümüzdeki günlerde bu gelecek. Kıdem tazminatı hayali kurduk, oğlumuzun damatlığı, kızımızın gelinliği bu diye söyledik. Kıdem tazminatımızı elimizden almaya kalkanlara karşı bir dik duruş sergilemeliyiz ve demokratik hakkımızı kullanmalıyız. Her şey baskı altında kimse Balıkesir Belediyesi`nde çalışıyorum ve rahatım demesin. Bizim iyi olmamız için Türkiye`nin her yerinin iyi olması lazım. Bu ülkenin her yeri sancılı, sancısız bir ülkede yaşamak istiyoruz. Özgür bir ülkede yaşamak istiyoruz, biz demokrasi istiyoruz bize lazım olanda bu. Bu da demokrasiye inananlarla olur, demokrasiyi vagon ve otobüs olarak görenlerle bu olmaz. Kıdem tazminatına el uzatan eller kırılsın. Emek örgütünün lideriyim, Türkiye`de en önden gelen sendikayız. Ben siyasetçi değilim, siyaset bir program dahilinde ülkeyi yönetmeye talip olmanın adıdır. Bizim böyle niyetimiz yok, biz politika yapıyoruz. Politika da belirlenen hedefe kırmadan dökmeden ulaşabilme sanatıdır. Politika yapıyoruz biz politika. Bizim hedefimiz çalışanların ve emekçi halkın temsil ettiği ailesinin namerde muhtaç etmeden bu ülkede yaşayabilmelerini temin etmektir. Türkiye`nin şartlarına göre iyi bir sözleşme imzaladık. Biz emekçiyiz, biz işçiyiz. Biz alnımızdan akmayan terin karşılığını asla almak istemiyoruz, haram olsun. Bize bunu kimse teklif edemez. Biz ihale, bağ-bahçe istemiyoruz, üretmek istiyoruz ve bunun karşılığını istiyoruz. Balıkesir halkına bu aldığınız ücretleri helal ettirin."
Belediye Başkanı Ok: "Tüm işçilerimden memnunum"`
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok`da, "Ben hem işveren hem işçiyim. Kendimi hep öyle gördüm. Örgütsüz toplum kadar olumsuz bir yön yok. Örgütlere sahip çıkın, örgütsüz toplum örgütsüz çalışanlar bir sonbaharın akıbiyeti gibidir. Uluslararası taşeronlar, karteller hepimizi yutmak için bekliyorlar. Hepinizden memnunum, Balıkesir halkı olarak size teşekkür ediyorum. Anketlerde halk belediyeden memnun, bunda sizin katkınız büyük. Alın terinin karşılığı asla ödenmez. Türkiye şartlarının çok üzerinde sizlerle sözleşme yapıldı. Bu güzellikleri sadece Balıkesir Belediyesi değil diğer tüm kurum kuruluşlarda yapar. Biz millete hizmete geldik, hizmeti de sizler mutlu olursanız çalışma ortamınıza koşarak gelirseniz, birlikte kucaklaşırsak bu Balıkesir güzelleşir." Diyerek sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu