Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Ok, esnafın temsilcilerini dinledi

Başkan Ok, esnafın temsilcilerini dinledi

Balıkesir Belediye Başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğini ziyaret ederek Birlik Başkanı Mesut Aşanel ve oda başkanları ile sohbet etti.

Balıkesir Belediye Başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğini ziyaret ederek Birlik Başkanı Mesut Aşanel ve oda başkanları ile sohbet etti.
Başkan Aşanel, görev süresince esnaf teşkilatına Başkan Ok`un `hayır` demediğini belirterek teşekkür edip seçim çalışmalarında başarılar diledi.
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği`nin Hasanbaba Çarşısındaki yerini ziyaret eden Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ile birlik yönetimi ve oda başkanları sohbet etti.
Birlik Başkanı Mesut Aşanel, esnafın en önemli belini büken sorunun mahalle aralarına kadar giren büyük marketler olduğunu belirterek "Marketler canımıza okuyor Sayın Başkan. Size en azından o büyük marketlerin servislerini düzenlediğiniz için teşekkür ederiz" dedi. 
Belediye Başkanı İsmail Ok, esnafın sorunlarını ellerinden geldikleri ölçüde çözmeye çalıştıklarını ancak büyük marketler ile ilgili yasal düzenlemeleri hükümetin yapması gerektiğini belirterek hükümetin tam tersine AVM`leri modernlik, çağdaşlık olarak gördüğünü öne sürdü. 
Ok: "Lunapark alanına AVM yapacaklardı"
Başkan Ok, devamında şu açıklamaları yaptı: "Siyaset yapmak için konuşmuyorum. Ama görüyorsunuz zaten paralı gazetelerine haberler yaptırıyorlar, bol bol ilan veriyorlar. Bizim çıkmamızın yasaklı olduğu Karesi Televizyonunda da duyuyorsunuz. Güya AKP marketlerin sebze meyve satmasını yasaklayacakmış. Bu mümkün değil. Bunun yasaklanması için yasal düzenleme gerekiyor. Bunu söylemekle esnafın bunu yutacağını sanıyorlar herhalde. Niye bunca yıldır iktidardalar yapmadılar? Tribünlere oynuyorlar, esnafı kandırmaya çalışıyorlar. Balıkesir 2009 yılındaki tercihlerinden sonra bazı şeylerin önünü kesti. Eski lunapark alanı. Orayı otel inşaatı diye ihaleye çıkardılar. Ama hemen daha birinci maddede ihale şartnamesinin idare uygun görürse alışveriş merkezine de çevrilebilir. Otel inşaatı diye ihaleye çıkıp yandaş biri aldığında alışveriş merkezi yapılacaktı oraya. Ama biz deşifre edince yapamadılar."
Ok: "TCDD`ye ait kent merkezindeki 50 dönüm yere de AVM yapmak istiyorlar"
Balıkesir esnafını bekleyen çok ciddi bir tehlike daha var uyarısı yapan Başkan Ok, "Balıkesir Garı`nın olduğu yerde TCDD`ye ait 50 dönüm ticari alan olan bir yer var. Biz göreve gelmeden önce buranın belediyeye ait olduğunu zannediyorduk. İşte burası da özelleştirme kapsamında. Sadece bizim gitmemiz bekleniyor. Şehrin tam merkezi, sadece tek bir katı 50 bin metrekare. Belediyenin orada bir karış imarlı yeri yok. Bunun da ihaleye çıkmamasının nedeni bizim varlığımız çünkü biz burada olursak bizi aşamayacaklarını biliyorlar. Ben eminim ki oranın kime verileceği bile bellidir. AKP iktidara gelecek havası yaratmaya çalışıyorlar. Ama gelemeyecekler. Allah`ın izni vatandaşların teveccühü ile biz bu seçimi aldık 2009`da da böyle olmuştu kimse inanmamıştı ama çok çalışıyoruz. 30 Mart akşamı resmi sonuçlar alınıncaya dek de Balıkesir için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Balıkesir Belediye Başkan Adayı Ok, MHP Karesi Belediye Başkan Adayı Şani Erdal ve MHP Altı Eylül Belediye Başkan Adayı Faruk Demirarslan daha sonra Elektrikçiler Başkan Necdet Arslan`ı ziyaret ettiler. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli