Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Ok Balıkesir halkının duaları ile ayaktayız

Başkan Ok Balıkesir halkının duaları ile ayaktayız

Balıkesirin MHPli Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir halkının duaları ile hizmet kervanı yürüyor. dedi.

Balıkesir`in MHP`li Belediye Başkanı İsmail Ok,  "Balıkesir halkının duaları ile hizmet kervanı yürüyor." dedi.
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, yapımı devam eden Zağnos Paşa Meydanı ve Katlı Otopark inşaatına giderek çalışmaları yerinde takip etti.
Eski Hal Binası alanında Temmuz ayında temeli atılan inşaat çalışmalarını yerinde incelemek üzere, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Özenç, Tuna Aktürk, MHP Altı Eylül Belediye Başkan Adayı Faruk Demiraslan ve MHP Balıkesir İl Başkanı Bayram Çılgın ile birlikte gelen Balıkesir Belediye Başkanı Ok, Balıkesir Belediyesi`nin Balıkesir halkının istekleri doğrultusunda, şehircilik anlamında faydalı olacak her şeyi yapmaya çalıştığını ama bazılarının yaptığı şikayetlerle yatırımları engellemeye çalışmalarından rahatsız olduklarını söyledi.
Zağnos Paşa Camii ve Karesi Türbesi ile çevrili olan Eski Hal Binası`nın bulunduğu alanda Katlı Otopark inşaatına devam edildiğine değinen Başkan Ok, "Kaba inşaat, ay sonunda tamamlanacak ve Ocak ayı içerisinde tamamen bitecek. Otoparkın üst zeminine peyzaj düzenlemesi yapılacak. Bilindiği gibi Eski Hal Binası yıkılmadan önce şikayetler olmuş, yıkım durdurulmuştu. Yıkımdan sonra da yeni şikayetler olmuş, olay mahkemeye intikal etmişti. Biz, `Zemin altına iki katlı otopark yapıyoruz` desek de, birileri buraya AVM yaptığımızı iddia etti. Oysa bu zeminin sadece % 18`lik bölümüne kafe, pastane, lokanta gibi sosyal amaçlı, sökülüp takılabilen yapı yapılacaktı. Ama bu şikayetler sonucunda, bu binayı da iptal ettik. Daha doğrusu mahkeme, kararını vermeden önce Sivil Toplum Kuruluşları ve Mimarlar Odası`nın istekleri doğrultusunda bunu iptal ettik. Devamında da mahkeme bunu durdurmuştu. Ama Balıkesir`in gelişmesine engel olmaya çalışanlar, bu inşaatı da durdurmaya çalıştılar. Oysa buraya, zemin altına katlı otopark yapılıyor, meydanın altı değerlendiriliyor. Bunu ısrarla durdurmaya çalıştılar. Yeniden mahkemelere gittiler. Soruşturmaya gerek olmamasına rağmen yeniden sahte isimlerle, dilekçelerle, "Buraya da inşaat yapılamaz" diye şikayet ediyorlar. Bizlere yapılmak istenenleri Balıkesir halkı görüyor; bunun üzerinde başka yapı yok ki. Buna rağmen Balıkesir Belediyesi`nin, Balıkesir halkının istekleri doğrultusunda şehircilik anlamında yaptığı faydalı her şeyi engellemek için bu tür saldırılar ve şikayetler oluyor. Bizler, Balıkesir halkının hizmetine talip olduk. Balıkesir halkının duaları ile bu hizmet kervanı yürüyor. Kimse buna engel olamayacak. Çünkü yaptığımız çalışmalarımızdan hiçbir endişemiz yok. Bu inşaat bittiğinde, Balıkesir kazanmış olacak. Trafiğin en yoğun olduğu noktada zemin altına yaptığımız iki katlı otoparkı gören insanlar, `Keşke toplu taşımanın altı da otopark olsaydı` diyorlar. Üstüne cila yapıp milleti kandırmak yerine, orası da otopark olarak değerlendirilseydi. Allah nasip ederse, ikinci dönemimizde, Toplu Taşıma Meydanı (TTM)`nin altını otopark haline getireceğiz. Bunlar öyle pahalı şeyler değil. Çalarsan, çaldırırsan bu hizmetleri yapamazsın, kaynak bulamazsın. Biz bunları, borçlanmadan kendi kaynaklarımızla yapıyoruz. Daha inşaata başlamadan, `Bunların parasını nereden buluyorsunuz?` diyorlar. Balıkesir, Allah`a şükür zengin bir memleket, yeter ki çalma, çaldırtma. Bize hayır dualarıyla destek olan Balıkesir halkına her zaman teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Balıkesir`de şu anda olduğu gibi birçok alanda projelerimiz devam ediyor, bundan sonra da devam edecek."
Başkan Ok, daha sonra çalışan işçilere tatlı ikram etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli