Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Başkan Karışık’tan Muharrem Ayı İftar programı

Başkan Karışık’tan Muharrem Ayı İftar programı

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Muharrem ayında oruç ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar için iftar yemeği verdi.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Muharrem ayında oruç ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar için iftar yemeği verdi.
Karışık, Belediye Meclis üyeleri, siyasi partilerin başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kalabalık vatandaş topluluğu Muharrem ayı dolayısıyla Erdek Alevi Kültür Derneği’nin Alaattin Mahallesi’ndeki geçici dernek binasında gerçekleşen iftar yemeğinde Alevi vatandaşlarla birlikte oruç açtı.
Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Yıllar önce Kerbela çöllerinde Hz Hüseyin'in (as) şahadeti ve 72 cana kıyılmasının üzerinden geçen yüzyıllar sonra bugün burada hâlâ aynı acıyı, aynı hüznü bir kez daha yaşıyoruz. Aslında bizler Hz. Hüseyin'i değerlendirirken onu bir mezhep kavramı içerisinde değerlendiriyoruz. Ancak bu şekilde bir değerlendirme hem dinimize ve hem de Hz. Hüseyin'e yapılacak büyük haksızlık olur. Çünkü Hz. Hüseyin, tüm insanlığın ve tüm Müslümanların ortak değeridir. Hz. Hüseyin'in şahadeti de, özellikle tüm Müslümanların ders ve ibret alması gereken bir olaydır.                    
 Zira bugün üzerinden yıllar geçmesine rağmen hâlâ aynı acıyı ve aynı duyarlılığı yeryüzünde yaşayan milyonlarca insan var ise işte bu Hz. Hüseyin'in üstlenmiş olduğu misyonun ne kadar anlamlı ve önemli olduğunun kanıtıdır. Bugün Alevi’si, Sünni'si mezhebine bakılmaksızın milyonlarca insan Hz. Hüseyin ismi ile anılıyorsa ve çocuklarımıza hâlâ isimleri veriliyor ise bu ortak yönlerimizin ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir. Eğer o günü Hz. Hüseyin, zulme ve haksızlığa karşı direnmeseydi o dik duruşu göstermeseydi, bugün bu Müslümanlar olmazdı. İşte kendisinden sonra gelen insanlar için seve seve şahadeti göze aldı. Ehlibeyt ile birlikte, 72 can ile birlikte Kerbela çöllerinde şehit oldu. Bu manada, geçmişimizi ve geçmişimizi anlamayı görev edinerek, Hz. Hüseyin başta olmak üzere bütün değerlerimizi Ehlibeyt'i yeteri kadar anlamayı ve o doğrultuda yaşamayı yaşam felsefemizi yaşadığımız bu güzel coğrafyada herhangi bir mezhep ayrımı yapmadan ortak olarak belirlemeliyiz. Duygu ve düşünceler ile kardeş toplum olarak yaşamayı öğrenmeli ve gelecek nesillere öğretmeliyiz. Bu duygularla bir kez daha bu özel günde özel günün organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”
Haber : Tuncay Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı