Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Başkan Karışık: “Türkiye, turizmde Erdek’i yeniden keşfetti”

Başkan Karışık: “Türkiye, turizmde Erdek’i yeniden keşfetti”

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, “Erdek, son 15 yılın en parlak turizm dönemini yaşıyor. Türkiye, Erdek’i yeniden keşfetti” dedi.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, “Erdek, son 15 yılın en parlak turizm dönemini yaşıyor. Türkiye, Erdek’i yeniden keşfetti” dedi.
İçinde bulunduğumuz turizm sezonunda Erdek’e ilk kez gelenlerin ağırlıklı olduğuna dikkati çeken Karışık, “Daha önceki yıllarda Akdeniz ve Ege’ye gidenler, bu kez Erdek’i tercih etiler” diye konuştu.
TURİZM İŞLETMECİLERİ TESİSLERİNİ YENİLEMELİ
Bu turizm sezonunda gençlerin de Erdek’e geldiklerine işaret eden Karışık, şu değerlendirmede bulundu:
“Önceki yıllarda Erdek’e daha çok yaşlı ve orta yaşlı vatandaşlarımız geliyordu. Bu yıl ise gençler de gelmeye başladı. Erdek’e bu ilginin önümüzdeki yıllarda da katlanarak artacağını düşünüyorum. Tabii ki, Erdek’teki turizm işletmecilerini de tesislerini yenilemeye davet ediyorum.”
KÜLTÜR MERKEZİNE PROJE TADİLATI
“Çuğra” bölgesinde yıllardır yarım kalan Kültür Merkezi inşaatı için bir proje tadilatı hazırlandığını belirten Karışık, “Belediyemizce yapılan teknik incelemeler sonunda yarıda kalan Kültür Merkezi’nin uzay çatı demir aksamının çok eskidiğini belirledik. Bu çatıyı maska çatı olarak yeniden yapacağız. Proje tadilatı tamamlandığında binanın tamamlanması için Balıkesir Büyükşehir ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinden destek isteyeceğiz” dedi.
ZEYTİNLİADA’YI TURİZME AÇACAĞIZ
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Zeytinliada’nın turizm açısından kullanım hakkını Erdek Belediyesi’ne verdiğini belirten Karışık, “Zeytinliada ören yerini biz işleteceğiz. Ancak adaya, gezi yolları başta olmak üzere çeşitli yenilikler yaptıktan sonra Anıtlar Kurulu’ndan izin isteyeceğiz” dedi.
Haber : Tuncay Ertan

 



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false