Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Başkan Karışık muhtarlarla kahvaltıda buluştu

Başkan Karışık muhtarlarla kahvaltıda buluştu

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Erdek merkez ve kırsal mahalle muhtarlarına kahvaltı ikramında bulundu.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Erdek merkez ve kırsal mahalle muhtarlarına kahvaltı ikramında bulundu. 

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın ev sahipliğinde Erdek Adasuare Restoran’da düzenlenen kahvaltı programına Erdek merkez ve kırsal mahalle muhtarları, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Temsilcisi Yaşar Ceyhun Mırız, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, Erdek İlçe Jandarma Komutanı Jnd. Yzb. Halil İbrahim İlanku, ilçemiz siyasi partilerinin başkanları, belediye meclis üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.  

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık "Muhtarlık makamı; kültürün ve toplumsal hayatın önemli yapı taşlarından birisidir. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletin her noktadaki kurumsal temsilciliğini yine muhtarlıklar oluşturmaktadır.  

Muhtarlar hiçbir siyasi parti adı geçmeden mahalle ve köy halkı tarafından seçilen, insanların güvenini kazanmış, çalışkan, adil davranmayı kendisine vazife edinmiş kişilerdir.   

Muhtarlarımız Köy ve Mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynamakla beraber, Devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Tarih boyunca vatandaşlarımız devlete ihtiyaç duyduklarında çaldıkları ilk kapı muhtarlıklar olmuştur.” dedi.  

Muhtarlık görevinin azim ve fedakârlık gerektiren zor bir görev olduğuna vurgu yapan Başkan Karışık, devamında şu ifadelere yer verdi: “Hiçbir güce dayanmadan sadece köy ve mahalle halkına hizmet etmek için bu göreve talip olurlar. Hizmetin en süratli bir şekilde halkımıza götürülmesinde baş aktör olmakla birlikte, bu görevi yerine getirirken büyük bir özveri ile hareket etmektedirler. Muhtarlarımız, sorumluluk bölgeleri içerisindeki altyapı çalışmalarından, cenaze işlemlerine kadar uzanan farklı konularda vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin karşılanmasında 1. Derece öneme sahiptirler.   

Bizlerde Erdek Belediyesi olarak, vatandaşlarımız ile yerel yönetimler arasında bir köprü vazifesi gören muhtarımızla beraber, halkımıza hizmet yolunda kesintisiz olarak işbirliğini sürdürmekteyiz ve her konuda muhtarlarımızın yanındayız.  

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır’ Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, İlçemiz adına yapacakları bütün çalışmalarda başarılar diliyorum.” 

Kahvaltının ardından Belediye Başkanı Burhan Karışık muhtarlara hediye verirken, toplantıya katılan muhtarlar Başkan Karışık'a teşekkürlerini ilettiler.  

Haber: Tuncay Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı